Aktualizace na iOS 13.2.2 má vyřešit problém s agresivním ukončováním aplikací

aktualizováno
Aktualizace na iOS 13.2.2 má vyřešit problém s agresivním ukončováním aplikací
Fotografie: Apple
  • S příchodem iOS 13.2.2 by měl být problém odstraněn
  • Aktualizační balíček má velikost přibližně 100 MB

Aktualizováno 8. 11. 2019

Apple dnes vydal aktualizaci na iOS 13.2.2, která by měla konečně vyřešit problém s příliš agresivním vypínáním aplikací běžících na pozadí. Aktualizační balíček o velikosti přibližně 100 MB dále vylepšuje příjem mobilního signálu či fungování mobilních dat.

Původní informace z 1. 11. 2019

Pracovat v několika aplikacích najednou (tzv. multitasking) dnes patří mezi základní dovednost operačních systémů, potažmo chytrých telefonů. Ze zkušenosti ale dobře víme, že to ne vždy funguje podle očekávání. Telefony mají omezené množství operační paměti a také se snaží šetřit cennou energii, a tak proces na pozadí běží jen zdánlivě a operační systém ho ukončil.

Server macrumors.com nyní sesbíral celou řadu stížností uživatelů iOS 13.2, kde se toto řešení stalo prakticky pravidlem. YouTube i po krátkém přepnutí zapomene, co a kde jste sledovali, podobně se chová i prohlížeč Safari a další aplikace. Když spustíte aplikaci fotoaparátu, která je kvůli svým pokročilým schopnostem patrně velmi náročná, znamená to jistojisté ukončení aplikací na pozadí a takto bychom mohli pokračovat dále.

Prozatím se čeká na vyjádření Applu, jestli se jedná o chybu, která bude napravena v příštích aktualizacích, anebo jde o nové pojetí multitaskingu na mobilních zařízeních.

Diskuze ke článku
Petr
Oni jsou jablečňáci zvyklí. Ukončování aplikací vzhledem k nedostatečné paměti ram je u ios už takový kolorit. Čím více ram, tím lépe, basta. Z optimalizace ios se pomalu stává groteska. Já s tím sekl u ios8, kdy jsem věčných problémů po každé aktualizaci měl už plné zuby. A ono to koukám neustále graduje :-)
Tomason
Tak když vlastně Apple šetří na zákaznících, a přitom se jim to draze prodá, tak ať to dál lidi kupuju. Jejich blbost.
htcjirka
htcjirka
Naposledy upraveno: 9. 11. 2019 14:25
Co by taky clovek cekal u iOS, takové kalkulacky, ktere se prida funkce stopek a uz to nedává.. :D
G
Tá posledná veta, to má byť vtip?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze