Už váš nebaví čekat na to, až se Siri naučí česky? Vyzkoušejte Hello Emma

aktualizováno
Už váš nebaví čekat na to, až se Siri naučí česky? Vyzkoušejte Hello Emma
Fotografie: helloemma.cz
  • Hello Emma je česky mluvící chytrá asistentka, kterou naprogramoval David Beck
  • V budoucnu se naučí také slovensky
  • Asistentka Hello Emma k fungování využívá aplikace Zkratky

Chytrá asistentka Siri od Applu učinila během uplynulých let obrovský pokrok. Z mnohdy těžkopádně působícího hlasového asistenta „vyrostl“ užitečný pomocník, který dokáže porozumět většině příkazů a usnadnit (a zefektivnit) uživatelům život. Má to však jeden háček. Na našem trhu bohužel stále čekáme na implementaci podpory českého jazyka. Většina uživatelů (včetně těch, kteří angličtinu ovládají) by tak pochopitelně byla ráda za adopci mateřského jazyka, který je nám přeci jen bližší.

David Beck se naštěstí rozhodl zvednout hozenou rukavici a naprogramoval česky (a v budoucnu i slovensky) mluvící chytrou asistentku Hello Emma, která využívá funkce zkratek, které dorazily s příchodem operačního systému iOS 12. Nejedná se tedy o samostatnou aplikaci, nýbrž o sofistikovanou sadu připravených zkratek. Zájemcům přitom stačí, aby si tento balíček do aplikace Zkratky nainstalovali a provedli základní nastavení. K fungování je vyžadován operační systém iOS 13, což znamená, že je Hello Emma dostupná i na stařičkém iPhonu 6s.

Skrze Hello Emma lze posílat zprávy přátelům, přidávat události do kalendáře nebo si psát poznámky, kdykoliv je to potřeba. Zároveň lze skrze Hello Emma používat navigaci či asistentku využít jako tlumočníka do anglického jazyka. V přiloženém videu se ostatně sami můžete podívat na malou ukázku toho, co vše Hello Emma umí. Kompletní návod, jak si česky mluvící chytrou asistentku „nainstalovat“, najdete na stránkách helloemma.cz. Mimo jiné zde máte rovněž možnost tento unikátní český projekt podpořit libovolným finančním příspěvkem.

Diskuze ke článku
Tom
Pozor:
Nástup idiota Offečka Jablečná za 3,2,1...
Nezáviď chudáčku že Apple neumí nemá Asistenta v češtině,místo něj ti nadělá Apple další nadílku chyb a děr do bastlu jménem iOS:)
Offečka Jablečna
Pozor, komentáře ve stylu "tohle umí můj pět let starý drojd za tři tisíce, na který jsem si musel vzít úvěr" za 3, 2, 1...
Mat
Na českou siri nečekám ta nikdy nebude, to je snad jasné. Ale tohle vyzkouším, díky za tip.
PetrV
Bohužel jsem to nezprovoznil. Je to pro mne velice složité.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze