Univerzita bude sledovat sociální sítě studentů. Chce zabránit sebevraždám

4
Univerzita bude sledovat sociální sítě studentů. Chce zabránit sebevraždám
  • Monitoring sítí rozšíří současné sledování studentů
  • Program bude dobrovolný

Northumbria University ve Spojeném království se rozhodla k neobvyklému kroku. Pustí se do monitorování sociálních sítí, které používají její studenti. Cílem není kontrola jejich názorů nebo chování, ale starost o jejich mentální zdraví. Nástroj se jmenuje „Early Alert Tool“ a jeho tvůrci věří, že z Facebooku, Twitteru a dalších sítí dokáží vyčíst známky blížící se krize a studentovi nabídnout pomoc ještě před tím, než dojde na nejhorší.

Podle tiskové zprávy nejde zas o tak převratnou věc. Vysoká škola už nyní studenty sleduje se stejným účelem, například co se týče vývoje jejich známek, navštěvování přednášek anebo knihovny.

Zároveň zde univerzita uklidňuje všechny, kteří se bojí zásahů do soukromí. Sledování bude dobrovolné a bude se k němu potřeba nejdříve přihlásit.

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak to je ta veřejná verze tiskové zprávy. Ještě bych si rád přečetl interní oběžník MI6, jak pomocí této funkce budou hledat radikalizované zahraniční studenty, špióny a další rozvraceče režimu.
Porydge
Já myslel, že je to reakce na nedávnou událost u nás. Ale tady nikoho mentální zdraví studentů nezajímá. A myslím, že sebevražedná myšlenka proběhne hlavou každému, kdo se roky šprtal jen aby ho nějakej blázen na konci vyhodil.
Anonym
Radši to než zjednodušit zkoušky?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze