Univerzální aplikace Malování přijde 26. října: uniká na videu

1

Microsoft dokončuje novou univerzální aplikaci, která nahradí dosavadní Malování. Hlavní novinkou má být základní práce s 3D objekty. Představení se očekává již 26. října spolu s novým hardwarem.

V květnu tohoto roku se objevily první informace o nové univerzální aplikaci Malování, kterou měl Microsoft připravovat. Nyní se spekulace potvrzují a na cestě je aplikace Paint, která je mnohem lépe přizpůsobena dotykovému ovládání a přináší nové funkce.

Čistý a jednoduchý design je v posledních letech povinností pro každý software, a tak se nová aplikace Malování zahalí do jednoduchého a velmi čistého kabátu. K dispozici budou i nové funkce, jako je práce s 3D objekty, přidávání 2D objektů, možnost vkládání více tvarů a nebude chybět ani sekce komunity, kde budete mít možnost zdarma využívat další 3D objekty. Je patrné, že práce ve 3D je budoucnost Malování.

TIP: Android aplikace týdne: Taskbar

Podporu 3D objektů demonstruje Microsoft také ve videu, kde v krátkosti představuje nejdůležitější nové funkce. I přes širokou škálu nových možností je malování určené především jako naprosto základní nástroj a neočekávají se takové možnosti typu práce s vrstvami nebo různé zkratky pro pokročilou úpravu fotografií, které obsahují tradiční desktopové grafické programy.

Zdroje: theverge.com, windowsblogitalia.com

Diskuze ke článku
Tonda Hrubý
Tonda Hrubý
Bude to přidáno s nějakou aktualizací automaticky, nebo bude ke stažení dobrovolně ve Storu? Předpokládám ale, že bude zdarma, nebo se pletu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze