Univerzální aplikace Malování pro Windows 10 se blíží

11

Jeden z nejstarších programů Malování pro Windows se má v červenci spolu s velkým updatem dočkat nové verze aplikace pro Windows 10. Tentokrát by se ale mělo jednat o plnohodnotnou univerzální aplikaci.

malování

Není snad člověka, který by neznal program na základní úpravu fotek a kresby Malování. Program se postupem let měnil, nicméně funkcí přibývalo jen pomálu. Jeden z uživatelů Twitteru, WalkingCat, objevil ve vývojářské verzi aplikaci s názvem „Newcastle“, která se dříve nazývala „NewPaint“. Mělo by se jednat o univerzální aplikaci pro Windows 10, na které budete stále moci základně upravit fotografii, ale celý design se zjednodušil.

TIP: Microsoft převádí první klasické aplikace do Windows Store

V předchozích měsících jste si mohli přečíst článek o Projectu Centennial, jehož součástí je i konvertor starších aplikací Win32 a .NET do nové podoby. Nejedná se ovšem o univerzální aplikace, ale pouze o konvertování starších aplikací pro Windows do podoby pro nové Windows 10. To by prý ale neměl být případ právě aplikace Newcastle. Na snímcích výše je patrné kompletní rozhraní aplikace, které napovídá, že právě tak bude vypadat univerzální aplikace Malování pro všechna desktopová i mobilní Windows 10.

Zdroje: readability.com, twitter.com, mspoweruser.com

Diskuze ke článku
Bota
Mohli to urobiť rovno na úrovni paint.net, lebo toto je nepoužiteľné. Teda pokiaľ vám nie je 6 rokov
thegrid
Tak nevím zda je to krok spravnym zmerem. Clovek byl zvyklí na jesnoduchost a tohle je roztahany po nekolika zalozkach a zadne extra funkce navíc.
Navic univerzalnost kdyz mobil s win ma 2% lidi je oničom.
Jirka
A co Poznámkový Blog? Nebo Windows Media Player? Kdy bude ten?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze