Windows 10 už jsou na 400 milionech aktivních zařízení

13

Microsoft se pochlubil se 400 miliony aktivních zařízení, jež používají nejnovější operační systém od redmondského giganta. Společnost se tak již významně posunula blíže k ambicióznímu plánu, který čítá 1 miliardu zařízení s Windows 10.

Windows 10

Microsoft se opět chlubí a má rozhodně s čím. Windows 10, které dal uživatelům k dispozici minulý rok v červenci, dosáhly dalšího milníku, kterým je 400 milionů aktivních zařízení. Dle Microsoftu za to také může fakt, že na konci července ukončil nabídku bezplatného upgradu a zároveň také velká aktualizace, která posunula slavná „Okna“ zase o něco dál.

Windows 10

TIP: Android aplikace týdne: Material Apps

Microsoft již od začátku s Windows 10 slaví poměrně velký úspěch. Jen pár týdnu před ukončením poskytování Windows 10 zdarma, měl systém 350 milionů instalací, nemluvě o začátku května, kdy společnost oznamovala 300 milionů aktivních zařízení běžících na Windows 10. Microsoft dále uvádí, že výpočet pochází z období posledních 28 dnů a mezi zařízení se počítají nejen počítače, ale také smartphony, Xbox One, Surface Hubs a Hololens.

Zdroje: zdnet.com, gsmarena.com, techcrunch.com

Diskuze ke článku
satai
Ze nenaplni puvodni porgnozy uz s vi, takze to zas takovy uspech neni (resp. pocet zas tak spatny neni, co by za to dala takova OS/2 ;), ale je horsi, nez se puvodne cekalo):

http://www.windowscentral.com/windows-10-will-miss-mid-2018-one-billion-install-target-microsoft-says

(popravde jsem cekal, ze takovehlke verejne cile se davaji "na jistotu" a pritom opticky velke.)
jackson
ja Windows 10 nenainstalujem :D
Otange Sun
Držíme palce! Je to super OS, stabilita, rychlost, v Indii to kopou dobře. K tomu mobilní Win paráda.
Tomas Morkus
A to počítají předpokládám všechny, i ty co si to stáhli a vyzkoušeli a pak s tím že "tohle fakt ne" se vrátili zpátky k sedmičkám ? Pokud jo, tak to je jen 399999999, tedy beze mě :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze