Ubuntu Touch OS už 17. října, nejdříve zejména pro Nexusy

3

Cannonicalu, společnosti, vyvíjející nejrozšířenější linuxovou distribuci Ubuntu, se před nedávnem nepodařilo uskutečnit ambiciózní plán na výrobu ultimátního smartphonu Ubuntu Edge, na který se nepodařilo vybrat dostatek financí. Firma se však nechce nechat odradit a dál usilovně vyvíjí svůj vlastní mobilní OS. Nyní bylo potvrzeno, že se oficiálního vydání systému dočkáme již méně než za jeden měsíc.

Ubuntu

Ubuntu Touch je v současné době možné testovat, doposud se však nejedná o finální verzi. Ta konečná, vyladěná verze mezi uživatele zamíří přesně 17. října, tedy méně než za jeden měsíc. Stahovat ji budou moci majitelé široké palety mobilních telefonů a tabletů s Androidem (celý seznam najdete na wiki.ubuntu.com/Touch/Devices). Nejlépe bude systém spolupracovat se zařízeními řady Nexus od Googlu.

My jsme starší verzi Ubuntu Touch vyzkoušeli na letošním ročníku veletrhu Mobile World Congress v Barceloně. Operační systém disponuje inovativním interfacem a určitě má co nabídnout. Někdy nás však udivovalo poměrně složité ovládání. Celou reportáž najdete zde.

Operační systém Ubuntu Touch jsme podrobně vyzkoušeli na veletrhu MWC 2013 v Barceloně

Stále pokračují spekulace o tom, že Cannonical i přes to, že se mu nedávno nepodařilo vybrat 32 milionů dolarů, které potřeboval na výrobu modelu Edge, stále nějaký ten vlastní, referenční mobilní telefon, tablet chce představit. Hovoří o období na přelomu roku.

Zdroje: androidcommunity.com

Diskuze ke článku
pixel
když jsem touch zkoušel před cca měsícem, tak to neumělo ani odemknout simku... to jsem na to zvědav
Michal Lukášek
Michal Lukášek
Já zkoušel zrovna včera a moc tomu termínu nevěřím :-) ... bylo to noční sestavení z 20.9 ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze