Uber nemilosrdně blokuje účty uživatelů s podezřením na koronavirus

Uber nemilosrdně blokuje účty uživatelů s podezřením na koronavirus
  • Uber upozornili zástupci Mexico City o možném nakažení jednoho ze svých řidičů
  • Platforma pro řidiče a cestující následně zablokovala účet 240 potenciálně infikovaným uživatelům

Nechvalně proslulý koronavirus zasáhl také platformu Uber, která proti šíření viru bojuje dosti svérázným způsobem a neponechala nic náhodě. Co si pod tím představit?

Podle informací gizmodo.co.uk Uber v Mexiku dočasně deaktivoval účty 240 uživatelů podezřelých z nakažení koronavirem.

Uber informoval uživatele v twitterovém příspěvku, v němž oznámil, že obdržel informace od zástupců Mexico City o možném nakažení jednoho ze svých řidičů. Globální platforma propojující cestující a řidiče následně úřadům poskytla kontaktní informace potenciálně infikovaného řidiče včetně kontaktních informací dalších řidičů, kteří byli s řidičem podezřelým z nakažení koronavirem v kontaktu.

Jako dodatečné bezpečnostní opatření se Uber rozhodl dočasně deaktivovat účty 240 uživatelů, kteří s těmito řidiči cestovali a informoval je o možnosti kontaktovat příslušné úřady, začnou-li na sobě pozorovat příznaky koronaviru. Screenshot komunikace zveřejnila uživatelka Norma Sanchez na Twitteru.

Mexiko v současnosti nemá podle údajů Světové zdravotnické organizace z 2. února 2020 žádné potvrzené případy nakažených občanů. Na světě bylo doposud evidováno 14 557 potvrzených případů nakažených s výskytem ve 23 zemích a 304 nahlášených úmrtí, z nichž ke 303 došlo v Číně, odkud koronavirus pochází.

Stáhnout Uber

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze