Třetí čtvrtletí bylo pro Apple rekordní z pohledu tržeb i zisku na akcii

Třetí čtvrtletí bylo pro Apple rekordní z pohledu tržeb i zisku na akcii
Fotografie: Apple
  • Čtvrtletní tržby Applu dosáhly 85,8 miliard dolarů (2 biliardy korun), což znamená meziroční růst o 5 %
  • Čtvrtletní zředěný zisk na akcii činil 1,40 dolaru, meziročně tedy rostl o 11 %

Apple oznámil finanční výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2024, které skončilo 29. června 2024. Společnost vykázala čtvrtletní tržby ve výši 85,8 miliard dolarů (2 biliardy korun), což pro firmu z Cupertina znamená meziroční růst o 5 %. Čtvrtletní zředěný zisk na akcii pak dosáhl 1,40 dolaru, což značí meziroční nárůst o 11 %.


Společnost Apple dnes hlásí nový rekord v tržbách za červnové čtvrtletí ve výši 85,8 miliardy dolarů, což je o 5 procent více než před rokem,“ uvedl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple, a dodal: „Během čtvrtletí jsme na naší Worldwide Developers Conference s nadšením oznámili neuvěřitelné aktualizace našich softwarových platforem, včetně Apple Intelligence, průlomového systému osobní inteligence, který do jádra iPhonu, iPadu a Macu vkládá výkonné soukromé generativní modely umělé inteligence. Velmi se těšíme, až se o tyto nástroje podělíme s našimi uživateli, a nadále významně investujeme do inovací, které obohatí život našich zákazníků, a zároveň se řídíme hodnotami, které jsou hnacím motorem naší práce.“ V tomto kontextu se ovšem sluší dodat, že má firma s Apple Intelligence komplikace, kvůli kterým údajně nemá být uvedena společně s novými iPhony v září, jak se původně očekávalo. Ani to však evidentně nebrzdí nadšení generálního ředitele jedné z dlouhodobě nejhodnotnějších společností světa, jak ukazuje i jeho příspěvek ze sociální sítě X výše.

K oznámení finančních výsledků se vyjádřil i finanční ředitel společnosti Apple Luca Maestri: „Během tohoto čtvrtletí naše rekordní obchodní výsledky přinesly 11procentní růst zisku na akcii a téměř 29 miliard dolarů provozního cash flow, což nám umožnilo vrátit akcionářům přes 32 miliard dolarů.“ Následně ještě doplnil: „Velmi nás také těší, že naše instalovaná základna aktivních zařízení dosáhla nového historického maxima ve všech geografických segmentech, a to díky velmi vysoké úrovni spokojenosti a loajality zákazníků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze