Modulární smartphone Project Ara ze všech stran

26

Společnost Google uvolnila při příležitosti konference o modulárním smartphonu Project Ara velké množství nových fotografií, které poodhalují další novinky a hlavně celkový design. Konečně se tak dostáváme jednomu z nejzajímavějších projektů zase o krůček blíže. A že je opravdu na co se těšit.

Před dvěma dny se konala konference, která se přímo týkala modulárního telefonu Project Ara. O tom jste mohli číst již dříve, teprve předevčírem se však objevila nová várka fotografií, které poodhalují další zajímavosti a hlavně detaily. Velkou zajímavostí byla například informace, že jako první se mýtického telefonu dočkají obyvatelé Puerto Rico v Karibském moři v průběhu letošního roku. Společnost Google má v současné 11 funkčních modulů, tento počet by se však měl letos navýšit na zhruba trojnásobek

Project Ara

Moduly se budou osazovat na základní sestavu, která bude zahrnovat HD displej, fotoaparát s rozlišením 5 Mpx, microUSB konektor a také reproduktor a samozřejmě mikrofon. Dostupné senzory pak budou nabízet nejrůznější doplňkové funkce, například různé senzory, konektivitu atd. Nejdůležitějším přínosem pro běžné uživatele z uskutečněné konference je však velká galerie fotografií, která poodhalují, jak bude modulární smartphone nakonec vypadat. A co vy, naši čtenáři, chtěli byste, aby se Project Ara dostal také k nám?

Zdroje: droid-life.com

Diskuze ke článku
Petr Kellner
Petr Kellner
Nevím proč ale koncept "phone bloks" mi přišel mnohem zajímavější :/
...
" Pises akokeby sa nedali vymenit suciastky pod krytom."
Ano, přesně to píšu. 99.999% uživatelů nikdy nerozebíralo svůj mobil, aby si tam chtěli opravit vadnou mikro součástku přiletovanou na základové desce a ještě před tím provedli analýzu za použití speciálních přístrojů, aby přesně identifikovali onu vadnou součástku.
Probuď se do reality.
Andrej Michalek
Nie je otázka či sa Ara dostane aj k nám, ale skôr kedy sa to stane...
nd
nic moc.

tolko namahy ale na prvy pohlad nezaujme.

mozno by tam mohli hodit wp aby ladil s dizajnom tela

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze