Top Apps: hurá do školy s Androidem

4

Opět nám začíná školní období, a to by v tom byl čert, abychom toho v Top Apps nevyužili. Dnes se tedy podíváme na pár užitečných aplikací do školních lavic. Samozřejmě se vám bude hodit nějaký ten slovník, zápisník či překladač, ale my se mrkneme na zajímavější aplikace, které nemusí každý znát.

Top Apps: do školy s Androidem

Studious

Důležité je mít ve všem hezky pořádek a přehled. Jako první se vám tedy nepochybně hodí kalendář, do kterého si zanesete svůj rozvrh. Pokud si však nechcete školou zaplňovat svůj osobní kalendář, je tu aplikace Studious. Do té si můžete jednoduše přidat vaše předměty a následně si na každý den sestavit svůj rozvrh. Stejně tak lze do aplikace přidat i domácí úkoly a zkoušky, nastavíte si připomenutí a aplikace vám dá včas vědět. Vše je ve velmi jednoduchém designu a aplikace vás může každý večer upozornit na zítřejší hodiny či přímo ve škole na další hodinu.

Studious

Stáhnout Studious

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Studentic

Určitě se hodí mít i přehled o všech známkách a k právě tomu slouží Studentic. Opět si stačí přidat vaše předměty a poté si pár klepnutími na displej zanesete do výkazu známku z daného testu. Přehledně tak na jedné stránce uvidíte všechny známky a váš celkový prospěch z jednotlivých předmětů, takže vás nepřekvapí známka na konci roku. I do této aplikace si však můžete zapsat domácí úkoly a testy. Nastavíte, jak dlouho předem chcete být upozorněni (čas může být v minutách, hodinách či dnech) a už jen přidáváte úkoly/testy formou odškrtávacích listů. Všechny známky navíc lze rozdělit na jednotlivé semestry a domácí úkoly a testy lze i sdílet s ostatními.

Studentic

Stáhnout Studentic: Study Organizer

Google Play (zdarma)

Tiny Scanner

Za celý rok určitě nasbíráte spoustu materiálu v tištěné podobě, ale možná byste je raději chtěli mít vždy u sebe v telefonu. Potom stačí použít známý Tiny Scanner, který vám vyfocenou fotografii okamžitě převede na soubor PDF. Jednoduše vyfotíte text, a to klidně i pod vcelku ostrým úhlem, vyberete formát papíru, oblast textu a aplikace vše automaticky vyrovná a převede. Vy si pak můžete dokument barevně doladit a uložit. Vše je samozřejmě možné sdílet přímo z aplikace.

TinyScanner

Stáhnout Tiny Scanner - PDF Scanner App

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

MalMath

No a jako poslední se podíváme na zoubek jednomu z největších nepřátel studentů – matematiku. Na ní zde máme nachystané hned tři aplikace. První, MalMath, je v podstatě velmi propracovaná kalkulačka, ve které lze provádět nepřeberné množství těch nejnáročnějších výpočtů a především vám přehledně ukáže i postup, jak k danému výsledku došla, abyste se také něco přiučili. A jako bonus potěší i automatické generování grafů z vámi počítaného příkladu či náhodný generátor pro procvičování. Jen si zvolíte oblast a obtížnost příkladu, ze kterého chcete být zkoušeni, a aplikace vám předhodí rovnici k řešení. Samozřejmě se můžete i zde podívat na výsledky a postup či graf.

MalMath

Stáhnout MalMath: Step by step solver

Google Play (zdarma)

MyScript Calculator

Zaujmout vás může také velmi užitečný MyScript Calculator. Opět se jedná o kalkulačku, i když ne tak propracovanou jakou MalMath. Trik je však v podpoře psaní vzorců přímo prstem či stylusem. Nemusíte tedy vše pracně datlovat do klávesnice, prostě příklad jen napíšete jako na kus papíru a aplikace vám hezky automaticky vyhodí výsledek či doplní neznámé přímo do příkladu. Zde na nějaké zmatené přepínání mezi obrazovkami a tabulkami zapomeňte. Zejména tedy pro studenty s tabletem či majitele tabletofonů může být aplikace skutečně užitečná.

MyScript Calculator

Stáhnout MyScript Calculator

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Photomath

Náš dlouhý seznam uzavřeme aplikací Photomath. Jedná se o skener určený speciálně pro matematické vzorce. Namíříte fotoaparátem na vzorec a aplikace automaticky vše vypočítá a hned vám předloží výsledek. Na ten lze klepnout pro zjištění postupu výpočtu a příklady můžete i ukládat a sdílet. Bohužel nerozpozná aplikace moc dobře psané písmo, ale proto se stačí přepnout do klávesnice a máte klasickou kalkulačku s trochu komplexnějšími funkcemi. Určitě potěší i fakt, že je tato aplikace kompletně v češtině, takže bude vysvětlení postupu rozumět zcela každý.

Photomath

Stáhnout Photomath - Camera Calculator

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)