Tohle je velké. Apple chce přebrat Facebooku přihlašování na weby

8
Tohle je velké. Apple chce přebrat Facebooku přihlašování na weby
  • Uživatelé se budou moci rozhodnout, zda stránkám udělí přístup ke svým opravdovým emailům, nebo si nechají vytvořit falešné emailové adresy, které odfiltrují veškerý spam a zároveň umožní nastavit, k jakým datům bude mít webová stránka přístup
  • Nový způsob přihlašování bude kompatibilní s Face ID, k přihlášení tedy postačí rozpoznání obličeje

Mnozí z vás jistě využívají alespoň na některých webových stránkách možnost přihlásit se skrze účet od Facebooku či Googlu. Díky tomu odpadá nutnost vytvářet nové účty, respektive potřeba zapamatovat si přístupové údaje, a jeden účet tak teoreticky postačí k přihlášení se na většinu stránek, které navštěvujete. Zdá se však, že ani Apple nechce zůstat pozadu a včera na WWDC 2019 oznámil, že nově budou mít uživatelé možnost přihlašovat se rovněž skrze jejich Apple účet.

Největší předností tohoto způsobu přihlašování by měla být anonymita a bezpečnost uživatelů, na kterou se Apple dlouhodobě zaměřuje. Možná se rozhodl tuto službu začít nabízet i kvůli neustálým skandálům s nakládáním dat Facebooku, potažmo Googlu. A to přestože ani cupertinský výrobce není s největší pravděpodobností tak úplně bez poskvrny.

Přihlášení se přes Apple zároveň uživatelům poskytne možnost nechat si vytvořit falešné emailové adresy, které odfiltrují veškerý spam, a zároveň umožňuje nastavit, k jakým datům bude mít webová stránka přístup. Uživatelé se tak například mohou rozhodnout, zda udělí přístup ke svému opravdovému emailu, či nikoliv. Veškerá nastavení mohou být spravována skrze Apple ID účet. V současnosti Apple již údajně uvolňuje rozhraní pro vývojáře (API), kteří tak budou moci implementovat nový způsob přihlašování. To bude pochopitelně kompatibilní s Touch ID i Face ID, tudíž se budou moci uživatelé přihlásit pouhým naskenováním obličeje, což ještě zvýší uživatelský komfort.

Podle toho, co výrobce uvádí na svých oficiálních stránkách, se bude možné přihlašovat nejen ze zařízení s logem nakousnutého jablka, ale také z jakéhokoliv internetového prohlížeče, Android aplikací nebo operačního systému Windows. Na obrázku níže se můžete podívat, jak bude přihlašování skrze Apple účet vypadat.

přihlašování Apple ID
Diskuze ke článku
asdqwe
Rozhodně to je zajímavé, já už si taky nechávám facebook účet, jen abych neztratil přístupy do desítek dalších aplikací.... Ještě by bylo super aby se to dalo prohodit a přešel bych k tomuto způsobu, i když mám v plánu dát iphone do pryč s příchodem note10, tak bych radši nechal loginy spravovat apple než facebook
mental.disease
chorá doba toto.
ludia už sú tak neschopní, že musia spravovanie účtov zveriť tretej strane.
ktorá to robí nezištne pre pohodlie userov.
žial v podstate niekdedy ani nie je iná možnosť :(
viď tento web, registrácia možná iba cez:
Facebook Google Twitter
a kto tie "sračky" nepoužíva sa môže ísť bodnúť..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze