Na podpoře USB myši jsme pracovali několik let, zaznívá z Applu

14
Na podpoře USB myši jsme pracovali několik let, zaznívá z Applu
Fotografie: Apple
  • Podle Applu je podpora USB myši určena primárně uživatelům s tělesným postižením
  • Cílem má být vytvoření systémů iOS a iPadOS, které budou více inkluzivní

Uživateli na Twitteru jménem Steven Aquino se podařilo zajistit krátký rozhovor se zástupci společnosti Apple ohledně nově přidané podpory USB myši, o které si můžete přečíst více v našem samostatném článku. Během rozhovoru se Steven například dozvěděl, že na podpoře USB myši v Applu pracovali již několik let. Rovněž bylo zdůrazněno, že tato novinka v rámci funkce AssistiveTouch je určena primárně uživatelům s tělesným postižením, kteří nemohou iOS a iPadOS ovládat běžným způsobem.

S tím se pojí i prohlášení nejmenovaných zástupců společnosti Apple: „Toto nemá být váš kurzor na ploše a tato funkce (nemá sloužit) jako primární input metoda.“ Podle jeho informací se lidem v Applu zamlouvá myšlenka, že funkce primárně určené pro postižené uživatele dostávají více „mainstreamový vzhled“. Aquino se rovněž dozvěděl, že Apple v současnosti nedisponuje seznamem oficiálně podporovaných zařízení. Podle jeho informací je cílem Applu a vytvořit systémy iOS a iPadOS, které budou celkově více „inkluzivní“ (jinými slovy lépe přístupné pro postižené uživatele), na čemž údajně v Applu pracují již několik let.

Diskuze ke článku
Lukáš
Android to má už dost dlouho tu podporu usb myši. Apple zase kopíruje.
htcjirka
htcjirka
To muselo stát hodně usilí ????????
Offečka Jablečna
Teď teprve dostává podpora myši ve smartphonu smysl! Za chvíli budou všichni prodávat telefony v sadě s myší a budou se tvářit, jako by to snad vymysleli oni.
Joe Black
Joe Black
Na podpoře pracovali roky a nenapadlo je nikdy začít podporovat kolečko ... dobrý vtip.
Aktuálně uvažuji, že bych měl o nové iPady Pro 2019 zájem a funkci pro postižené bleskově zapnul a používal ... stejně jako externí disk a USB-C dokynu všeobecně.
Uvidíme, jednou jsem se už iPadem Pro spálil ... fool me once ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze