Facebook nevhodně skladoval stovky miliónů hesel. Vše napravil až po letech

1
Facebook nevhodně skladoval stovky miliónů hesel. Vše napravil až po letech
Fotografie: pixabay.com
  • Hesla se volně ukládala na serverech Facebooku od roku 2012
  • Přístup k nim mohl mít nespočet zaměstnanců Facebooku
  • Bezpečnostní chyba již byla opravena

Stránky krebsonsecuirity.com přinesly informace o tom, že Facebooku již od roku 2012 ukládal hesla uživatelů na své servery bez jakéhokoliv většího zašifrování. Dle zveřejněné zprávy mohlo jít o 200 až 600 miliónů hesel. K těmto citlivým údajům mohlo mít údajně přístup až 20 tisíc zaměstnanců Facebooku. Dle informací Facebooku však nedošlo k žádnému zneužití těchto hesel. Přesto budou daní uživatelé sociální sítě kontaktováni, aby zvážili změnu hesla. Změna však vyžadována nebude.

Na celé věci je však podivné, že Facebook vše odhalil při běžné kontrole již v lednu letošního roku, ale veřejnost s touto skutečností neobeznámil. S pravdou vyšel ven až nyní, po dvou měsících a krátce poté, co na vše upozornil bezpečnostní expert Brian Krebs. Ve svém prohlášení navíc zástupci Facebooku jen suše oznámili, co bylo zjištěno, přitom hesla jsou vysoce soukromá část profilů všech uživatelů a Facebook by k nim tak měl i přistupovat. V současnosti již mají být všechna hesla šifrována a v bezpečí tak, jak měla být od začátku.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak přeci nechcete, aby si každý polodebilní Fox Mulder musel kvůli louskání hesla z hashe volat na IT. To by nešlo, to by byla hrozba pro národní bezpečnost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze