Today Weather: prosté, ale pěkné předpovědi počasí

Android aplikace týdne
6
Today Weather: prosté, ale pěkné předpovědi počasí
  • Today Weather je jednou z nejkrásnějších aplikací pro předpověď počasí
  • Je kompletně v češtině a nabízí mnoho užitečných informací
  • Za necelých 100 korun lze koupit Premium verzi, která přidá radar a odstraní reklamu

Today Weather je krásná a minimalistická aplikace, která sice není úplně žhavou novinkou, ale přesto si zaslouží, abychom si o ní něco řekli. Předně tu najdeme všechny základní informace o počasí, jako je teplota, předpověď na několik dní dopředu nebo hodinové předpovědi. Navíc může přijít vhod třeba index kvality ovzduší, fáze slunce a měsíce, viditelnost, rosný bod, UV index či pocitová teplota vzduchu RealFeel.

Today Weather – Android aplikace týdne

To jsou vcelku běžně funkce, ale o těch tato aplikace úplně není. Je především o vzhledu. Aplikace vypadá zkrátka famózně: od jednoduchého designu s černým pozadím a krásnými barvičkami přes krásné fotografie odpovídající aktuálnímu počasí a dni až po nenápadné animace ikonek. Na obrázcích si můžete všimnout rovněž malé šipky, kterou je možné rozklepnout a podívat se na detailnější přehled, který je opět hezký a přímočarý.

Today Weather - Předpověď

Posunutím do stran potom procházíte vámi přidanými lokacemi a pomocí první ikonky vpravo nahoře můžete sdílet předpověď společně s danou fotografií či si můžete přidat vlastní. Druhou ikonkou otevřeme přehled lokací, které můžeme samozřejmě přidávat nebo odebírat. Je zde také ozubené kolečko pro nastavení, kde si můžeme upravit vzhled ikon, vybrat jednotky pro různé hodnoty, změnit zdroj předpovědí či si vybrat různá upozornění, upravit jejich chování a změnit i jejich vzhled.

Velkou částí aplikace je také slušné množství pěkných widgetů, které se liší nejen velikostmi, ale také typem poskytovaných informací nebo vzhledem. Prakticky všechny tyto widgety zároveň ukazují krom počasí také čas, takže se aplikace hodí i těm, kteří jen hledají hezký nový widget s časem a počasím pro svou hlavní obrazovku.

Today Weather - Předpověď

Aplikace je sice zdarma, ale po zaplacení necelých 100 korun můžete získat rovněž prémiovou verzi, kterou máme i my. Ta nabízí navíc radar a hlavně odstraní ošklivé reklamy. Máte sice možnost zaplatit i menší částky za předplatné na půl roku či rok, ale jestli se skutečně rozhodnete po vyzkoušení pro koupi, doporučujeme si aplikaci prostě jednorázově koupit a možná tak do budoucna ušetřit.

Stáhnout Today Weather - Předpověď

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
Pesedm
Základem každé aplikace je odkud mají zdrojové data.
.
Já si říkám proč. Aladin a Meteor jsou z dílny ČHMÚ s jsou zdarma. Pro svět mají Klaru, rovněž zdarma.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze