Testujeme Watch GT Runner, nejlepší běžecké hodinky od Huawei s vylepšenou GPS

První dojmy
1
Testujeme Watch GT Runner, nejlepší běžecké hodinky od Huawei s vylepšenou GPS
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Hodinky cílí na běžce, kterým nabídnou možnosti exportu dat ve formátech GPX, KML i TCX
  • Díky upravené anténě byla vylepšena také přesnost GPS
  • Ptejte se, co vás ohledně GT Runner zajímá

Huawei má s chytrými hodinkami a přidruženými sportovními funkcemi mnohaleté zkušenosti, které se rozhodl zúročit u nejnovějšího modelu Huawei Watch GT Runner. Novinka, jak napovídá název, cílí primárně na běžce, i běžnému uživateli však dokáže nabídnout několik praktických funkcí. Čím nás hodinky zaujaly?

Huawei Watch GT Runner jsou na našem trhu dostupné od dnešního dne v černém barevném provedení a na e-shopu výrobce k nim můžete po dobu několika dní získat zdarma i námi dříve testovaná sluchátka FreeBuds 4i. Z designového hlediska se jedná o na první pohled sportovní hodinky, které jsou zajímavé zejména nožkami pouzdra, jež působí velmi bytelně, a přestože se v tomto případě nejedná o titan (který výrobce použil u Huawei Watch GT2 Pro či Huawei Watch 3 Pro), mělo by jít o velmi odolný kompozitní materiál. Luneta je vyrobena z keramiky, která je extrémně tvrdá, a spodní stranu tvoří plast a sklo nacházející se v oblasti senzorů.

Hodinky působí na zápěstí pěkně kompaktně a potěší i nízká hmotnost 38,5 gramů (bez řemínku). Ve spojení s hloubkou 11 milimetrů se příjemně nosí například i v kombinaci se svetrem či jiným oblečením s dlouhým rukávem.

Rychlejší fixace polohy a větší možnosti exportu dat

Kladné první dojmy v nás zanechal také 1,43" AMOLED displej, který nabídne naprosto dostačující maximální svítivost i pro použití venku na přímém slunci. Otočná luneta známá od některých jiných výrobců schází, vynahradí ji však otočná korunka, jejíž otáčení je spojeno s velmi příjemnou haptickou odezvou. Spodní tlačítko je pak programovatelné, většina uživatelů jej však ponechá přiřazeno sportovním aktivitám. Velkou novinkou má být vylepšená GPS (díky upravenému umístění antény), která je podle našeho testování skutečně lepší než u předchozích hodinek Huawei. Rozdíl je znatelný už jen při samotném zafixování polohy, které u předchozích modelů trvalo klidně i pět sekund. V tomto případě je zafixování polohy podstatně rychlejší, stejně tak jsme byli spokojeni s přesností měření, na kterou se zaměříme v podrobném testu.

Dalším příjemným překvapením, je možnost exportovat naměřená data z aplikace Huawei Zdraví nejen v podobě obrázku či animace, ale také ve formátu GPX, KML i TCX. Spolu s možností s aplikaci spárovat i hrudní pásy pro ještě přesnější měření tepu (výrobců Suunto a Polar) tak lze Huawei Watch GT Runner považovat za opravdové běžecké hodinky. Než vydáme naši podrobnou recenzi, můžete nám do komentářů psát vaše dotazy k modelu GT Runner.

Huawei Watch GT Runner

Rozměry46,4 × 46,4 × 11 mm, 38,5 g
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px)
Fotoaparát
Procesor
Paměťúložiště: 4 GBne
Akumulátor451 mAh
Diskuze ke článku
Josifek Peter
Josifek Peter
Zdravím, rád bych se zeptal jak je to přesně s NFC. Jak vypadá NFC sekce v hodinkách s NFC? Jak se propojí hodinky s NFC a telefonem? Jde do hodinek uložit platební nebo jiná karta(např.zaměstbanecká karta). Děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze