Sony možná připravuje nástupce Xperie active (aktualizováno)

1

Sony, potažmo zaniklý Sony Ericsson, vždy tu a tam představil telefon, který nabízel větší či menší odolnost proti různým poškozením. Nově se na internetu objevily informace napovídající tomu, že se v relativně krátkém časovém horizontu dočkáme dalšího takového telefonu.

Aktualizováno 15. 5. 2012

Před několika dny nedopatřením předčasně unikly z internetových stránek Sony Mobile User Agent profily dvou nových modelů s označením ST27i a ST27a s kódovým jménem Lotus. První verze s přídomkem "i" by měla být určena pro mezinárodní distribuci, zatímco druhá pak pro prodej na trhu v USA. Podle spekulací by se mělo jednat právě o nástupce populární odolné Xperie active od Sony Ericssonu, o kterém jsme vás informovali před několika týdny níže.

Předběžná výbava telefonu byla upřesněna a očekávat tak můžeme například displej s FWVGA (854x480 pixelů) rozlišením, dvoujádrový procesor ST-Ericsson NovaThor U8500 s taktem 1 GHz na každé jádro a výkonnou grafiku Mali-400MP. Zatím není jisté, s jakou verzí operačního systému bude telefon představen. Některé zdroje mluví o starším Androidu 2.3.x Gingerbread, jiné zase o novější verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. V zájmu své vlastní pověsti by ovšem Sony mělo telefon osadit právě druhou zmíněnou aktuálnější verzí. Jakmile se objeví další informace či dokonce první tajné fotografie novinky, budeme vás informovat.

Původní informace z 23.4.2012

Z hlediska outdoor dovedností byl asi nejvyspělejším telefonem starého Sony Ericssonu model Xperia active. Díky jeho "brnění" se s ním můžete dokonce i bez obav potápět, pohybovat se v prašném prostředí, či vyvádět různé další skopičiny, které by běžný mobil velmi brzy zcela určitě nadobro zničily. Jako jedna z mála Xperia active kromě své odolnosti přinesla ale také i funkce běžného smartphonu s dobrým výkonem, originálním designem, plnou datovou konektivitou či celkem obstojným fotoaparátem. Pro mnoho aktivně žijících uživatelů to tedy byl a je docela atraktivní kousek. Od jeho představení nicméně už uplynulo hodně vody.

Sony Ericsson Xperia active - fotografie z recenze

Tip! Recenze Sony Ericsson Xperia active – Odolný Android s uchem

A právě díky historickým vazbám na odolné telefony, které Sony určitě má, se začíná spekulovat, že údajně pracuje na dalším takovém kousku. Toto "věštění z křišťálové koule" nedávno podpořil i server UPnP Forum, který shromažďuje databázi veškeré různé elektroniky včetně mobilů. V jeho seznamech se totiž objevil model od Sony s označením ST27. Vyjma své blíže nespecifikované odolnosti by měl tento přístroj nabídnout výbavu smartphonu vyšší střední třídy, ve které by neměl chybět třeba dvoujádrový procesor, 3,5 palcový TFT dotykový displej nebo 5 Mpx fotoaparát. Přítomnost OS Android pak asi vzhledem k dlouhodobé strategii výrobce nemusíme extra zvýrazňovat.

Na přesnější informace o novém outdooru od Sony si budeme muset ještě počkat. Jakmile se případně objeví jeho tajné snímky či jakékoliv další podrobnosti, budeme vás neprodleně informovat. Těšíte se na nástupce Xperie active?

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
mira
Kdyby radeji do odolneho mobilu, ktery si chteji aktivni lidi vzit treba na par dnu do prirody pod stan, na kola, na vodu atd., kde neni pristup k el. energii, dali vetsi baterii a ne zrouty jako dvoujadrovy procesor a vykonnou grafiku. I rozlišení je zbytečně velké (pokud bude použit opět TFT, tak čím víc pixelů, tím větší spotřeba). Snad tam nehodí nějaký 4'' displej, to by pak skoro nikdo, kdo by chtěl mobil používat při sportu, nekoupil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze