Testujeme Huawei U8650 Sonic: ptejte se nás

79

Společnost Huawei přinesla v poslední době řadu přístrojů, kterými se bude snažit přitáhnout potencionálního zákazníka. Redakčnímu testu podrobujeme model Huawei U8650 Sonic, který za rozumnou cenu nabízí slušný výkon a k tomu i po designové stránce má rozhodně co říci. Zajímá vás něco ohledně tohoto přístroje? Ptejte se!

Smartphone Huawei U8650 Sonic právě testujeme a již brzy se můžete těšit na recenzi. Své dotazy můžete pokládat v diskuzi pod tímto článkem. Zajímá vás, jak se chová ta či která funkce? Chcete se dozvědět, zda Huawei Sonic obsahuje určitou aplikaci nebo jakou má výdrž baterie při určité činnosti? Stačí se zeptat, rádi odpověď zařadíme do recenze. Ještě lépe vám tak budeme moci poradit s výběrem vašeho nového a možná i prvního multimediálního smartphonu.

Huawei U8650 Sonic: oficiální fotografie černé varianty

Pokud nechcete utrácet za mobilní telefon horentní sumu, ale přeci jen byste chtěli od telefonu slušnou výbavu, zbystřete. Za částku kolem 3 500 Kč si můžete zakoupit smartphone čínského výrobce Huawei - model U8650 Sonic. Testovaný telefon Huawei U8650 Sonic o rozměrech 116,3 x 60,5 x 11,9 mm se snaží nalákat na kapacitní 3,5 palcový dotykový displej s rozlišením 320 x 480 pixelů, rychlá data 3G, WiFi 802.11 b/g/n a přenosný hotspot WiFi, podporu paměťových karet microSDHC, baterii s kapacitou 1 400 mAh a v neposlední řadě operační systém Android 2.3.4 Gingerbread. Dokáže v praktickém testu obstát a bude patřit k vašim favoritům na zakoupení? To vše prozradí připravovaná recenze.

Huawei U8650 Sonic dorazil na recenzi v bílém provedení

První dojmy z testovaného telefonu Huawei Sonic jsou veskrze pozitivní a v dobrém smyslu překvapující. Mile jsem byl překvapen z kvality dílenského zpracování a vůbec designu. Obava z toho, že by se jednalo o vrzající kus plastu se nenaplnila a nejenom na pohled, ale i na pohmat působí zařízení elegantně a reprezentativně. Redakčnímu testu podrobujeme bílou variantu, která by mohla oslovit i nejednu fanynku mobilních telefonů. S kolegou z redakce jsme se shodli na tom, že stříbrná linka linoucí se po bocích, tvarová podobnost a především tzv. „brada“ telefonu má i něco z podoby Nokie C7. Telefon padne díky oblým bokům příjemně do ruky a veškeré ovládací prvky jsou dobře dosažitelné a použitelné. Sonic díky svým rozumným rozměrům najde bez problémů útočiště v kapse u saka či košile.

Čtěte: Recenze Huawei Ideos X1 – Čína v rouše evropském

Huawei U8650 Sonic boduje kvalitní konstrukcí a designem

Pro ovládání přístroje zvolil výrobce Huawei čtyři senzorová ovládací tlačítka, a to od leva „Domů“, „Menu“, „Zpět“ a „Vyhledávání“. Přítomnost světelného čidla nad displejem zajistí i podsvětlení těchto senzorových tlačítek. Za velké pozitivum pokládám světelnou informační diodu, která upozorňuje na zmeškaný hovor či došlou zprávu. Kapacitní 3,5 palcový displej s rozlišením 320 x 480 pixelů reaguje na dotyky prstů příkladně, nicméně se musíte smířit s trochu viditelným rastrem. Čitelnost na slunci se mi ještě nepodařila vyzkoušet, neboť smogové počasí prozatím sluníčku nepřeje. Nečekejte odolné Gorilla Glass a také neustálé leštění upatlaného displeje bude každodenní rutinou.

Čtěte: Recenze Huawei Ideos X5 – Klasická střední třída

Huawei U8650 Sonic padne výborně do ruky

Běh telefonu zajišťuje 600MHz procesor a dostatečně plynulý chod aplikací se snaží zajistit operační paměť o velikosti 256 MB. Vnitřní paměť 512 MB se dá snadno rozšířit paměťovými kartami microSDHC. Vyzkoušel jsem připojit rovnou maximální podporovanou kapacitu 32GB a telefon si s touto kartou poradil. Nicméně musím podotknout, že například načítání fotografií pořízených telefonem Samsung Galaxy S II v plném rozlišení trvalo o trochu déle, než jsem u jiných přístrojů zvyklý. Samotný telefon Huawei Sonic dokáže pořizovat fotografie vestavěným 3,2 MPx fotoaparátem, který patří asi k největším slabinám. Bohužel se zapomnělo na jakoukoliv přisvětlovací diodu a smířit se musíte i s absencí automatického ostření. Na kvalitě pořízených fotografiích je výsledek patrný. To se dá ale u levnějšího přístroje víceméně tolerovat a tak trochu i s předstihem očekávat. Krátce zmíním i výdrž baterie, která se mi při náročném provozu blížila k téměř dvou dnům.

Fotografie pořízené telefonem Huawei U8650 Sonic

Na další podrobnosti z prostředí telefonu, rychlost reakcí, kvalitu hudební reprodukce a výdrž baterie se zaměříme v připravované recenzi.

Huawei Sonic – videopohled

Technické parametry Huawei Sonic

Kompletní specifikace
Konstrukce116,3 × 60,5 × 11,9 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,5" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536),
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×600 MHz
PaměťRAM: 256 MB, vnitřní paměť: 512 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2011, 3 400 Kč

Smartphone Huawei U8650 Sonic právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi pod článkem.

Diskuze ke článku
Pepa
Ve specifikacích mě zaujala kapcita baterie, jinak nic... já bych svého Minika Pro neměnil a navíc za o něco málo vyšší cenu je tu Xperia Mini, která ten telefon poráží ve všech směrech, kromě kapacity baterie a velikosti displeje, ale to je zase vyváženo jemnosti displeje při stejném rozlišení...
Ivča
Rozhoduju se mezi Huawei Sonic a Samgung galaxy mini a pořád nevím, který koupit.
supersonic
Nekdo zacina teprve testovat, profi weby maji davno otestovano.. vzpamatujte se tu!
mader96
myslim že pan Pospíšil má velice kvalitní videopohledy a mobilenet má neméně kvalitní recenze sem i čtenář mobilmanie a myslím si že každy z těchto webů nám má co dát tak je tu nesrovnávejme a mimochodem doufám že budete pokračovat pane Pospíšile i přes tyto „deb.ly”, kteří sou chytří jak rádio jinak děkuji celému mobilenetu za jeho práci :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze