Huawei U8860 Honor: první dojmy z Číňana s pořádnou baterií

10

Dalším telefonem, který právě v redakci podrobujeme důkladnému testování, je model U8860 Honor od čínské společnosti Huawei. Největším tahákem na tomto přístroji je jednoznačně baterie, která ho dokáže udržet při životě až tři běžného používání. Zajímá vás, jaký na nás udělal první dojem?

Čínská společnost Huawei se doposud řadila mezi výrobce těch levnějších telefonů s Androidem, náročným uživatelů neměla moc co nabídnout. To se ale nedávno začalo měnit. Takový Huawei Vision už rozhodně mezi low-endy řadit nelze a v našem testu si vedl velmi dobře. Podobnou cestou jde ještě vybavenější model Huawei Honor, který právě testujeme.

Huawei Honor: oficiální fotografie

Huawei Honor je nejlepší model této značky, který si aktuálně můžete koupit. V průběhu roku ho z tohoto pomyslného trůnu sesadí Huawei Ascend D quad, který byl v únoru představen na MWC 2012 v Barceloně jako nejvýkonnější současný telefon.

Osobně se mi Huawei Honor líbí jak po designové, tak i funkční stránce. Výrobce u jeho návrhu evidentně přemýšlel, takže velmi dobře „sedí“ v ruce a díky vroubkované zadní straně vůbec neklouže. Rozměry má takové, aby se dal pohodlně držet, palcem dosáhnete i k horní straně čtyřpalcového displeje, dá se tedy bez problémů jednou rukou ovládat. Myslím si, že právě čtyři palce jsou pro mobilní telefon takové snesitelné maximum. Rozlišení displeje je 480 x 854 bodů, displej má tedy poměr 16:9.

Co se týče hardwarové výbavy, srdcem telefonu je 1,4 GHz Snapdragon procesor, který je sice jednojádrový, ale výkonem rozhodně nezahanbí. Díky němu je prostředí telefonu maximálně svižné, nesetkal jsem se zatím s žádným zasekáváním. Hodně uživatelů potěší instrukční sada ARMv7, víte proč? Díky ní má telefon plnou podporu Adobe Flash. OS Android je ve verzi 2.3.6, aktualizace na Android 4.0 Ice Cream Sandwich je přislíbena brzy.

Tou nejzajímavější komponentou na telefonu je baterie. Právě ta bude jedním z důvodů, proč by si měl uživatel v porovnání s podobnými konkurenčními modely vybrat právě Huawei Honor. Má kapacitu 1900 mAh a při běžném používání se telefon bez nabíječky obejde klidně i tři dny, což je mezi Android telefony s velkým displejem v roce 2012 téměř zázrak. Pokud ho přesto budete chtít vybít během jednoho pracovního dne, budete se muset opravdu hodně snažit. Který jiný telefon dokáže při maximální hodnotě podsvícení přehrávat na jedno nabití filmy z paměťové karty více jak deset hodin?

Až doposud jsme Huawei Honor jen chválili, místo se ale najde i pro kritiku. Slabým místem telefonu je digitální fotoaparát. Ten se sice chlubí rozlišením 8 Mpx s možností natáčení HD videa, ale kvalita snímků je hodně slabá. Jsou neostré, s velkou kompresí a mdlým podáním barev. Vášnivým mobilním fotografům určitě radost neudělá.

Huawei Honor máme právě v redakci. Již brzy se můžete těšit na recenzi. Ptejte se nás zatím v diskuzi pod tímto článkem na to, co vás zajímá a co máme vyzkoušet. Jaké jsou vaše názory na tento telefon?

Technické parametry Huawei Honor

Kompletní specifikace
Konstrukce122 × 61 × 10,9 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (480 × 854 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 26 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1,4 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4,1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 930 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2011, 6 200 Kč
Diskuze ke článku
Mobilmaniac
Vyzkoušejte Zoom při nahrávání videa tímto mobilem. Čili jak jsou kvalitní nahraná videa ve kterých je Zoom použit.
borsuk
Za avizovanou cenu to bude mit na trhu tezke, nicmene dle meho pujde rychle dolu, pak jiz to bude zajimave zarizeni.
Jirka
Pěkný, kvalitní...ale moc baculatý v pase
senior5
par slov aj k samotnemu radiu FM

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze