Huawei Sonic a Glory: prvotřídní výbava a NFC

1

Výrobce Huawei po boku ZTE patří mezi největší producenty mobilních telefonů, které pocházejí z Číny. Huawei oficiální zahájil prodej svých zařízení i v České republice. Nyní přichází s jednou novinkou pro méně náročně za to ale s NFC čipem. Druhá novinka se může pochlubit 1,4 GHz procesorem a Androidem 2.3. Je tu ale jeden háček.

Hned zkraje zhatím všechny vášně, nadšení i touhy. Obě novinky jsou určené pro mobilní operátory konkrétních zemí. První méně vybavená novinka Sonic je vyrobena pro tureckého operátora Turkcell. Tato novinka bez závazku se bude prodávat za cenu pohybující se kolem 4 500,- v přepočtu na české koruny. Druhá high-endová novinka Glory je naopak určená pro zemi nekonečných možností USA.

Huawei Sonic

Huawei Sonic

Sonic nabízí přítomnost čipu NFC. Operační systém je Android 2.3 Gingerbread. Typ ani frekvence použitého procesoru nejsou známy, víme alespoň hodnotu operační paměti RAM 256 MB a ROM 512 MB. Přední stranu bude okupovat 3,5 palcový dotykový displej s rozlišením HVGA 320 x 480 bodů. Fotografické vášně krotí fotoaparát s menším rozlišením 3,2 MPx, zda je přítomen i autofocus není známo.

Huawei Glory

Již název napovídá, že se nejedná o ledajaké zařízení. Ano Glory bude patřit mezi nejlépe vybavená zařízení nabídky výrobce Huawei. Nedotovaná cena se v přepočtu na naši měnu pohybuje kolem 9 000,-. Tato cena je vzhledem k použité výbavě více než příznivá. Hardwarová oblast je v režii jednojádrového procesoru Snapdragon od výrobce Qualcomm pod označením MSM8665T. Jedná se o poslední generaci procesorů v nabídce Qualcommu. Použitý procesor je taktovaný na frekvenci 1,4 GHz. O svižném prostředí pak nebude pochyb díky přítomnost novější verze Androidu 2.3 Gingerbread.

Huawei Glory

Zobrazovací možnost obstarává dotykový displej, který si zachoval rozumnou úhlopříčku 4 palce s jemným rozlišením 480 x 854 bodů. Ve výbavě novinky nesmí chybět ani dva fotoaparáty. První s menším rozlišením na přední straně slouží pro videohovory, druhý hlavní o rozlišení 8 MPx s autofocusem a LED diodou má své místo na zadní straně. Pořízené snímky lze uložit do interní paměti, čítající kapacitu 2 GB. Pozornost ale budí baterie nevídané kapacity 1 900 mAh. Kéž by se tohoto trendu drželi i ostatní výrobci.

Jak se vám obě představené novinky líbí? Za sebe samotného mohu doufat a přál bych si, aby se alespoň novinka Glory dostala i na náš trh. Uvidíme, třeba Huawei změní své plány a nabídne obě novinky i pro ostatní trhy.

Zdroje: ubergizmo.com, svetandroida.cz, pocket-lint.com, androidandme.com