Huawei Ideos X5
recenze

Huawei Ideos X5

Klasická střední třída
25

Střední třída zatím nabízí relativně mnoho prostoru a částečně i nevyužité pole působnosti. Získá Ideos X5 dominantní postavení v kategorii kolem šesti tisíc? Bodovat bude čipsetem Scorpion, 5 MPx fotoaparátem s pořizováním HD videí nebo rozměrným 3,8 palcovým dotykovým displejem s WVGA rozlišením.

Huawei Ideos X5 - oficiální fotografie

Čínský výrobce Huawei se v našich končinách teprve rozkoukává, i když ne tak zcela. Již nějaký ten rok je dodavatelem brandovaných telefonů low-end segmentu pro různé operátory. Často jeho služby využíval například Vodafone. Pokud bychom se podívali na jeho portfolio mobilních telefonů, zjistíme, že kraluje v nejnižší a střední třídě. Nicméně v posledních měsících představuje i špičková zařízení. Novinka Huawei Ideos X5 patří na našem trhu mezi nejlépe vybavená zařízení, jimiž se výrobce může pochlubit. Jak naplní ambice nejvybavenějšího zařízení? Překvapí, zklame nebo nenadchne? Vlastní názor si utvoříte po přečtení naší recenze.

Technické parametry Huawei IDEOS X5

Kompletní specifikace
Konstrukce120 × 62 × 11,6 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,8" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 22 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM7230, CPU: 1×800 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2,05 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.2
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2011, ?

Huawei IDEOS X5 – videopohled

Obsah balení

  • Baterie typu Li-ion 1 500 mAh
  • Nabíječka
  • Pecková sluchátka
  • Prospekty a návody

Tipy a informace

  • Synchronizační software Hi Suite
  • Aktualizace na Android 2.3 je výrobcem přislíbena na září / říjen 2011
  • Informace o nejnovější aktualizaci najdete na wiki.modaco.com

Design a konstrukce: je to macek

Dnes se již drtivá většina produkce mobilních telefonů vyrábí v Číně. Výrobce Huawei je ale ryze čínský. Výrobky pocházející z této krajiny nikdy nebudily důvěru ani jistotu v kvalitu provedení nebo jejich spolehlivost. V jakém světle se ukáže nový Ideos X5? Tělo novinky je robustní, vyznačující se především plastovými materiály. Boky telefonu jsou lemovány stříbrným kovovým pruhem, který dodává pocit kvalitně zhotoveného zařízení. Zadní kryt se snadno snímá, vyznačuje se pogumovanou úpravou, která zabraňuje snadnému vyklouznutí z ruky a navozuje pocit příjemného dotyku. Jeho další vlastností je pevnost, ovšem na několika místech se ozývají pazvuky a kryt má občas problémy s jeho dolehnutím na místo. V zadní části telefonu dále nalezneme vyvýšenou optiku 5 Mpx fotoaparátu. Doporučuji dbát velké opatrnosti, neboť je jen otázkou času, kdy dojde k poškrábání fotoaparátu. Vedle něho je i přisvětlovací dioda, která se úzce přátelí se zvukovým reproduktorem.

Z celkového pohledu můžeme Ideos X5 zařadit mezi větší (120 × 62 × 11,6 milimetrů) a především těžší zařízení, díky hmotnosti 135 gramů. Vzhled novinky nemá ambice strhávat či jiným způsobem přitahovat pozornost. Jeho tělo postrádá jakékoliv designové výstřelky a hlavním rysem je jeho zaoblenost. Přední strana ukrývá dotykový displej s kapacitní vrstvou a úhlopříčkou 3,8 palce. Rozlišení činí 800 x 480 bodů. Nad displejem se nachází reproduktor, do kterého se vměstnala informační LED dioda. Dále nechybí senzor okolního světla a přiblížení. Ve spodní části hrají prim senzorové klávesy, jejichž skupina je čtyřčlenná a zastávají následující funkce: vrácení akce zpět, pro vyvolání kontextové nabídky, pro minimalizaci aplikací nebo pro vyhledávání.

Boky telefonu nepřekvapí žádnou parádou. Na levém boku své místo našla kolébková klávesa pro ovládání hlasitosti, pravý bok je v otázce kláves neposkvrněn. Ve vrchní části je životodárná klávesa pro zapnutí/vypnutí či uzamčení kláves, vedle ní je připraven poskytnout hudební zážitek i 3,5 mm hudební jack konektor. Ve spodní části má dominantní postavení pouze nabíjecí a datový konektor microUSB.

Baterie a výdrž: hubeňour

Papírové předpoklady popisují přítomnost baterie typu Li-Pol, kapacity 1 500 mAh. Výrobce dál uvádí například pohotovostní výdrž 380 hodin v režimu GSM nebo 500 minut hovorového času. Jak své sliby plní? Spíše neplní. Musím pochválit dobu, za kterou se zařízení plně nabije a to za zhruba 1 hod 40 minut. Ovšem samotná výdrž je spíše podprůměrná. Při desítce minut prohlížení webových stránek skrze Wi-Fi, dvěma desítkám textových zpráv nebo několika minutám hlasového hovoru či pár desítkám pořízených fotek se zařízení odporoučí již před koncem jednoho dne. Jak je tedy vidět, velká baterie automaticky neznamená dobrou výdrž. Samotný proces nabíjení je indikován diodou zelené barvy a jakmile skončí nabíjení, dioda se rozsvítí bíle.

Zvuk: cholerik bez charakteru

Centrum zvukového dění se soustřeďuje do oblasti, kde nalezneme optiku fotoaparátu. V zadní části telefonu vedle fotoaparátu nalezneme poměrně úzkou štěrbinu, ze které se line vcelku hlasitá reprodukce. Reprodukovaný zvuk je hlasitý, ve vyšších hlasitostech ovšem dochází ke slyšitelným rezonancím. O charakteru zvuku je zbytečné psát statě, zvuk postrádá basy a je plechový. Poslech tak doporučuji pouze v nouzových situacích. Zvuk ze sluchátka je dostatečně kvalitní a zřetelný, hlasitost i v tomto případě je na dobré úrovni.

Displej: jemný, velký ale chladný

V dané cenové kategorii je dotykový displej s úhlopříčkou 3,8 palce unikátní. Nemluvě o atypické velikosti, se kterou jsem se já osobně setkal u daného zařízení poprvé. I rozlišení 800 x 480 bodů sráží ostatní konkurenci v dané třídě na kolena. Zobrazovací technologie je TFT. Pozorovací úhly dotykového displeje jsou na velmi dobré úrovni, konkurenceschopné i v oblasti dražších zařízení. Nemilou stránkou pro mě představovala samotná citlivost kapacitní vrstvy. Leckdy jsem se setkal s nulovou odezvou na dotyk, často jsem si pokládal otázku, jedná-li se vůbec o kapacitní typ displeje nebo o rezistivní? Co způsobuje občasnou odmítavou reakci na dotyk a nevyvolání daného úkonu? Mnohdy nulová reakce na dotyk je způsobena vstupem do hlavního menu, když až na druhý dotyk se teprve dílo podaří.

Ochranné sklo, které pokrývá dotykový displej, se zatím jeví jako nepoškrábatelné. Výrobce ve svých specifikacích však neuvádí přítomnost technologie Gorilla Glass. Čitelnost dotykového displeje na přímém slunci není nejlepší, navíc se na displeji snadno zachycují jakékoliv nečistoty, šmouhy či otisky – tyto faktory jsou navíc přitěžující okolností vedoucí dále již k tak zhoršené čitelnosti.

Uživatelské prostředí: neposkvrněná krása

Uživatelské prostředí se skvěje čistou podobou Androidu 2.2 Froyo bez jakéhokoliv zásahu výrobce a jeho uživatelské nástavby. Pohotovostní obrazovka může být doplněna o widgety ze skromné nabídky. Dále nechyb například živé tapety, v nabídce nalezneme například magický kouř, nexus a jiné. Pohotovostních obrazovek je pět. Stávající počet nelze nijak upravovat. V horní části displeje nalezneme notifikační lištu, která ale neobsahuje zkratky. Slouží pouze pro zobrazení informací a různých událostí.

Pohotovostní obrazovka a příklady widgetů

Defaultní launcher je ve stylu 3D a rotující nabídky. Reakce v celém prostředí jsou po většinu času plynulé, ale občas se vyskytne zpomalení nebo zadrhávání. Například občasné sekání je patrné v telefonním seznamu a často se nabídka seká při skrolování v hlavním menu. Toto chování přisuzujeme nepříliš optimalizovanému softwaru. Hardwarová výbava čítající jednojádrový procesor novější generace Scorpion o frekvenci 800 MHz s 512 MB pamětí RAM a grafickým akcelerátorem Adreno 205 nejsou argumentem pro toto chování.

Notifikační lišta a odemykací obrazovka

Pokud bychom měli shrnout uživatelské prostředí jako celek, současná ROM není vůbec vyladěná tak, jak by měla být. Velmi často dochází ke zpomalení a sekání. Fotoaparát občas přestane pracovat a dojde k jeho zamrznutí. Každý, kdo vlastní dotykový telefon ví, že při dotyku může dle nastavení zavibrovat. Proč toto zmiňuji? Ideos X5 umí rovněž nastavit vibrační odezvu, ale vibrace jsou velmi silné a například při psaní textové zprávy jsou spíše obtěžující. Ocenil bych možnost nastavení intenzity vibrací.

Živé tapety a hlavní menu v podobě 3D skrolování

Fotoaparát: 5 Mega? K ničemu

Vyvýšená obruba fotoaparátu, jenž má své místo na zadní straně telefonu ukrývá optiku s rozlišením 5 Mpx. Té sekunduje i přisvětlovací LED dioda. V oblasti pořizování videí můžeme zaznamenávat v maximálním rozlišení 720p. Uživatelské prostředí fotoaparátu je jednoduché a intuitivní, všechny podstatné volby nalezneme na pravé straně jako přepnutí režimu zaostření, vyvážení bílé nebo korekce expozice. Touch focus čili zaostřování dotykem možno není, vše probíhá pouze přes softwarovou spoušť.

Nyní k obrazové kvalitě a chování samotného fotoaparátu. Nevím, zda se jedná o softwarovou vadu nebo problém hardwaru. Ale v otázce hodnocení focení nebudu Huawei šetřit. Samotný obrazový výstup je tristní, jiné označení pro tragickou obrazovou kvalitu mě nenapadá. Snímky jsou často přepálené, barevné podání neodpovídá realitě. Pozastavit se musím i nad ostrostí snímků, kdy jsou detaily velmi často slévány a ostrost je v tomto případě relativní pojem. Aby toho nebylo málo, mojí trpělivost prověřilo i samotné pořízení snímků a prodleva od zmáčknutí spouště až po pořízení snímku, která činila většinou kolem 4 sekund. V případě makro snímků dokonce ještě o několik vteřin déle. Focení za pomocí blesku pak znamenalo dokonce menší pauzu kolem deseti sekund. Navíc blesk neumí vyhodnotit scénu, tím pádem nepřizpůsobí intenzitu podání blesku a daný objekt je přepálený.

Pořizované videosekvence v rozlišení 720p jsou ve formátu 3GP s 22 snímky za vteřinu, při datovém toku 5,6 Mb/s. Těmto parametrům odpovídá i výsledná kvalita videa, která je průměrná a na běžné dívání monitoru postačuje, ale na pořizování videí z dovolené raději volte jiné zařízení.

Huawei IDEOS X5 – testovací video, exteriér

Videoukázka 1 - 1280 x 720 px, 22 FPS (47,48 MB, 3gp)

Huawei IDEOS X5 – testovací video, exteriér

Videoukázka 2 - 1280 x 720 px, 22 FPS (9,48 MB, 3gp)

Multimediální funkce: všechno umí s kompromisem

Začneme hudební stránkou. Hudební přehrávač nabídne jednoduchou strukturu. Jeho základní menu se skládá z možností zvolení si interpreta, alba, skladeb nebo seznamů stop. U každého songu může být zobrazován booklet alba. Pokud by někomu nestačil stávající zvukový projev, může vybrat jeden z přednastavených profilů (pop, rock, techno nebo efekt SRS). Vlastní profily nelze vytvářet. Zvukový výstup do sluchátek hodnotím jako průměrný, zvuk je plochý, chybí především středová a basová složka.

Prostředí hudebního přehrávače a demo licence hry Bubble Bash 2

Ideos X5 je opravdu kovaný telefon po multimediální stránce. Výrobce pro náruživé hráče připravil hned několik herních titulů jako Bubble bash 2, Iron Man 2, Princ of Persia nebo karetní hra Uno. Než začnete jásat, hned zkraje zkrotím vášně. Veškeré tituly vyžadují dodatečné stažení z Android marketu, navíc některé jsou pouze v licenci demo. Vestavěný YouTube přehrávač umožní přehrávání videí v HD kvalitě. Nechybí ani početné zastoupení z řad sociálních sítí. Vestavěnými klienty jsou Twitter a Facebook. Aplikace Hi Space je alternativním marketem, kde lze stahovat aplikace i hry. Některé tituly jsou zdarma.

Ukázky předinstalovaných her Bubble Bash 2 a karetní hry Uno

Přehrávání videoklipů nebo filmů je možné ve formátech MP4/WMV/H.263/H.264. Kontejner AVI s kodekem DivX nejsou podporovány, je nutno stáhnout alternativní přehrávač z Android Marketu. Vlastní obsah lze uložit do interní paměti o kapacitě 2 GB, která může být rozšířena o paměťové karty typu MicroSDHC. Kopírování dat přes datový kabel je značně pomalé. Kopírování 700 MB souboru trvá přes pět minut.

Aplikace Hi Space a Layar (rozšířená realita)

Mezi zbylé aplikace patří Layar nebo-li rozšířená realita. Přes fotoaparát, GPS a senzory lze možno vyhledávat informace o konkrétních zájmových bodech v kolem uživatele. Čtenáři elektronických knih zaplesají nad Ideosem, ocení totiž čtečku knih Aldiko, která rovnou nabídne jeden titul od Jack Londona s názvem White Fang. Kniha je ale samozřejmě v anglické mutaci. Pokud si chcete prohlédnout svět nebo vaše místo, kde bydlíte, můžete tak učinit přes aplikaci Google Earth. Aplikace pracuje poměrně svižně a plynule.

Čtečka knih Aldiko a čtení knihy

Telefonní funkce: z displeje nic nenajdeš

Základem telefonních funkcí by měl být i komfortní telefonní seznam. V tomto ohledu nelze vytknout nic podstatného. Nová položka telefonního seznamu může pojmout několik telefonních čísel, poštovní adresu, různé e-mailové adresy či přezdívky. Telefonní kontakty mohou být sdružovány z různých zdrojů jako sociální sítě Facebook nebo Twitter. Zároveň konktakty mohou být importovány na SIM kartu nebo zálohovány na paměťovou kartu. Bohužel Ideos X5 nepodporuje vyhledávání kontaktů přímo z pohotovostní obrazovky a jejich následné vyobrazení.

Pohyb v telefonním seznamu postrádá plynulost, často jsou pohyby trhané

Kvalita telefonního hovoru je dostatečná a zvuk je hlasitý. Chybou či nedostatkem pro někoho může být přílišná plechovost. Velkým nedostatkem je i občas nefungující proximity senzor. Při aktivovaném hlasovém hovoru často docházelo k přerušení či podržení hovoru. Následovné pokračování v hovoru nebylo možné. S tímto jevem jsem se setkával takřka u každého třetího hovoru.

Zprávy: to je způsobů psaní

Textový editor neurazí. Při psaní textové zprávy můžeme čerpat z možností hned několika druhů klávesnic. Dvě hlavní klávesnice dostaly označení „klávesnice Android“ a „TouchPal „. Android klávesnice poskytne komfort psaní na softwarové QWERTY klávesnici. Druhá klávesnice TouchPal pak nabízí širší možnosti při tvorbě nové zprávy. V nabídce nalezneme rozcestník pro tři typy klávesnic – plná QWERTY klávesnice, 12-cti tlačítková klávesnice (jinými slovy alfanumerická klávesnice) nebo klávesnice CooTek T+ což je netradiční klávesnice, kdy každá klávesa sdružuje dvě písmena (například „ q w").

TouchPal klávesnice (12-cti tlačítková, CooTek T+ a Plná QWERTY)

V textovém editoru jsou drobnosti, které usnadní práci při tvorbě textové zprávy. Například užitečnou věcí je klávesa s nabídkou emotikon. V další volbě chytré zadání můžeme upravit možnost predikce textu, kdy například můžeme aktivovat nebo deaktivovat návrh slova, opravovat překlepy nebo aktivovat možnost příbuzných slov. Samozřejmostí je i inteligentní slovník T9. Další vlastností, která zaslouží výtku, je absence odpočítávání znaků. Zobrazí se až posledních deset znaků, před koncem zprávy.

Nabídka smajlíku v editoru zpráv, typ klávesnice Android - komfortní QWERTY klávesnice

Práce s e-mailovými klienty obstarávají dvě aplikace. Tradiční aplikací je Gmail, který je komfortní, nabídne označování zpráv, štítkování nebo nastavení priority. Druhou aplikací je klient e-mail, podporující typy účtů POP3, IMAP nebo MS Exchange.

Organizační funkce a GPS: navigace jen pro trpělivé

Ideos X5 může nabídnout celé spektrum tradiční úloh potřebných k plánování a organizování. Nechybí například kalendář, kde je možno vytvářet podle vlastních potřeb vícero kalendářů, podporuje různé náhledy jako měsíční nebo týdenní. Jednoduchá aplikace Note pad pak nabízí možnost přidání vlastní poznámky. Další aplikace pod tajuplným jménem Richpad umožní přidání dvou typů poznámek, které se liší v rozdílných způsobech zadání. První typ se vyznačuje přidáním vlastní poznámky pomocí softwarové klávesnice, ve druhém typu se poznámky ručně vykreslují. U těchto poznámek je možno zadat nastavení připomenutí. Poslední aplikací, která usnadní práci s telefonem je vestavěný správce souborů.

Prostředí kalendáře a aplikace RichPad

Integrovaný GPS modul působí náladově. Fixace satelitů, zvláště pak pokud se jedná o tzv. studený start, je žalostně pomalá. Při deaktivované „rychlé“ GPS (stažení dat) trvá fixace satelitů kolem pěti až deseti minut. Při aktivované rychlé GPS (A-GPS) je situace již mnohem lepší, fixace v tomto případě je otázkou již několika málo minut. Pro automobilovou navigaci poslouží nahraná aplikace Navigace od Googlu, která ale vyžaduje datové připojení.

Aplikace Documents To Go je pouze v demo licenci

Práci s dokumenty má pod palcem aplikace Documents To Go v demo licenci. Rozumí si s formáty doc, xls, ppt nebo pdf. V této licenci jsou ořezané funkce, nelze například vytvářet vlastní dokumenty, hledat, kopírovat nebo vkládat text či používat zoom.

Datové funkce: připojím se i v podzemí

I telefony střední třídy již začínají brát jako standard kompletní datovou výbavu. Pokud bychom měli najít zástupce, zářným příkladem bude pak Ideos X5. Nabídka datových technologií uspokojí i náročné uživatele. Základem jsou pomalejší datové pakety skrze GPRS a EDGE (obě ve třídě 10). Rychlejší datové technologie nalezneme pod označením 3G, ukrývající nástavby HSDPA 14,4 Mbps a HSUPA 5,76 Mbps. Ani bezdrátová technologie Wi-Fi ve standardech b/g/n nesmí chybět. Zaznamenal jsem v diskuzích ohlasy na problémy týkající se bezdrátových sítí Wi-Fi, já jsem však žádné problémy nezaznamenal.

Vestavěný internetový prohlížeč umí plynule vykreslit i náročnější webové stránky, nechybí ani Flash 10.1 či přehrávání YouTube v HD kvalitě

Internetový prohlížeč je tradičně známý již z ostatních Android zařízení. Poradí si i s graficky náročnějšími webovými stránkami, včetně podpory Flashe ve verzi 10.1. Zvládá práci s více okny naráz.

Zhodnocení : nevyužité know-how

Na novinku Ideos X5 jsem měl zřejmě přehnaná očekávání a velké nároky. Vkládal jsem do ní podstatně větší naděje. Podle mého názoru si mohl dát výrobce více záležet, potenciál na to tato novinka má. Pokud by výrobce více využil možnosti a především hardwaru tohoto zařízení, aspiroval by Ideos X5 na trhák ve střední třídě, dokonce i dražší konkurence by se mohla vážně obávat o své prodejní úspěchy. Novinka přichází s výbornými papírovými parametry. Plná datová výbava, moderní čipset Scorpion s dostatečnou pamětí RAM, 5 MPx fotoaparát, kapacitní displej se slušnou úhlopříčkou a jemným rozlišením a mohl bych pokračovat dále.

Každá funkce ale ukrývá kompromis a základem každého zařízení by měl být vyladěný sofware. U této novinky musíme dokonce počítat s ústupky. Hudební výstup by mohl být kvalitnější, výkony fotoaparátu zklamaly na celé čáře, současná ROM není vůbec dobrá a dotykový displej není zrovna dvakrát citlivý, nemluvě o občasném nereagování na dotyk. Přesto můj závěr zní, že výrobci se již přes zmíněné výtky a nedostatky povedlo dobré zařízení a tím myslím především po hardwarové stránce. Za cenu kolem šesti tisíc se jedná o jedno z nejlepších zařízení dané kategorie, kdy toto zařízení uspokojí jak začátečníky nebo uživatele, kteří přemýšlejí nad Androidem, tak i náročnější uživatele, prahnoucí po všech funkcích a kteří si chtějí zahrát i méně náročné 3D tituly. Co avizuje, to splní na 2-. Takřka jednička by to byla tehdy, pokud by výrobce přišel s aktualizací, která zapracuje na svižnosti, zlepší výkon fotoaparátu a zapracuje na nedostatcích, které jsou z většiny spíše softwarového rázu.

TIP: Podělte se o vaše zkušenosti, tipy a triky!

Konkurenti

Samsung Galaxy Ace - oficiální fotografie

Samsung Galaxy Ace se prodává ve stejné cenové rovině jako Ideos X5. Jeho nevýhodou je horší funkční výbava v mnoha ohledech. Nabídne dotykový displej s menší úhlopříčkou 3,5 palce i horším rozlišením 480 x 320 bodů. Co se týče fotoaparátu, ten umožňuje pořizování videonahrávek pouze v rozlišení VGA 640 x 480 bodů. Z datové výbavy postrádá například technologii HSUPA, bezdrátové sítě Wi-Fi nabídnou pouze protokoly b/g. I paměť RAM nabídne pouze 278 MB. Galaxy Ace kraluje jedině v odladěném softwaru nebo po obrazové stránce mnohem kvalitnějšími fotografiemi.

Recenze Samsung Galaxy Ace – Svěží vítr ve střední třídě

Nokia C6-01 - oficiální fotografie

Nokia C6-01 nabídne odlišný operační systém Symbian^3 s aktualizací Anna. Základem hardwarové sestavy je procesor taktovaný na frekvenci 680 MHz s grafickým akcelerátorem a pamětí 256 MB RAM. Zadní strana nabízí 8 MPx s možností pořizování videí v rozlišení 720p (1 280 x 720 bodů). Plusem Nokie je i kvalitní dílenské zpracování podpořené kovovými kryty. Dotykový displej AMOLED menší úhlopříčky 3,2 palce nabídne zobrazovací technologii Clear Black.

Recenze Nokia C6-01: recenze nejmenšího Symbianu

Sony Ericsson Xperia mini - oficiální fotografie

Sony Ericsson Xperia mini je novým přírůstkem na poli androidích zařízení a svoji funkční výbavou Ideosu X5 řádně zatopí. Za nižší cenu přichází v některých oblastech dokonce s lepší výbavou. Hardwarová výbava je v dané kategorii špičková. Bezkonkurenční je 1GHz procesor Scorpion s grafickým akcelerátorem Andreno 205 a pamětí 512 MB RAM. Nabídne i 5 MPx fotoaparát s autofocusem a možností pořizováním videí v HD 720p rozlišení. Novinka se může pyšnit i řadou nejnovějších prémiových technologií jako vylepšení zvuku xLoud. Dotykový displej úhlopříčky 3 palce nabídne zobrazovací engine BRAVIA. Operační systém Android je novější verze 2.3 Gingerbread.

Sony Ericsson Xperia mini v redakci: první dojmy a video
huawei-ideos-x5
Klady
  • Čistá podoba Androidu, bez zbytečných aplikací
  • Celkem solidní dílenské zpracování
  • Papírově výkonný procesor s dostatečnou pamětí RAM
  • Informační LED dioda indikující nabíjení a zmeškané události
  • Výborná datová konektivita
  • Slušná úhlopříčka dotykového displeje
Zápory
  • Hlasitý ale nekvalitní reproduktor
  • Nepříliš citlivý dotykový displej
  • Android 2.2 starší verze
  • Pouze průměrná pohotovostní výdrž
  • Fotoaparát podává opravdu špatné výsledky
  • Špatně optimalizovaná ROM
  • Pomalejší fixace satelitů GPS
Diskuze ke článku
Hmm
Ať si to nechají soudruzi v číně, nevím proč bych měl kupovat nějakej bazmek "huavej" když mužu mít za ty peníze xperiu mini nebo galaxy ace... Maximálně na to aby se mi všichni vysmáli co sem si to koupil za talefon z tržnice..
pepez
No on ten telefon zas tak spatnej neni, to spis kulhajici jsou pozorovaci schopnosti pana recenzenta.. ale to je tak kdyz nekdo honi recenzi za par dni a za kazdou cenu chce hledat vsi. nastesti na odbornych webech jde najit objektivni recenze
dejw
Si ten huawei Marku kup a uvidíš jak budeš skoto všem pro smích a ještě vsteklej, protože při většině činností s tímto tel se setkáš s problémy.
Pája
Říkal jsem si že nejškaredější smartphone součastnosti je Nokia X7 ale tento huawei Nokii v tomto směru překonává

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze