Testujeme cenově dostupný tablet Lenovo Tab M11 s perem a 11" displejem

Testujeme cenově dostupný tablet Lenovo Tab M11 s perem a 11" displejem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Balení je environmentální, tedy bez adaptéru, zato v něm najdeme pero
  • Kromě velkého displeje se může novinka pochlubit čtveřicí reproduktorů s Dolby Atmos

Společnost Lenovo, která na veletrhu CES 2024, představila celou řadu zajímavých notebooků, na náš trh sice nedodává smartphony, nabízí zde však hned několik tabletů. Jedním z nich je i cenově dostupný Tab M11 s podporou pera, velkým displejem či pěkným dílenským zpracováním.

Balení dle poslední módy

Krabička, v níž Lenovo Tab M11 dorazí, je relativně kompaktní a obsahuje vše esenciální s přihlédnutím k moderním (environmentálním) trendům. Uvnitř se tak kromě tabletu nachází již jen kabel typu USB-A/USB-C a pero, jež na rozdíl od S Penu pohání miniaturní AAAA baterie. V tomto ohledu trochu zamrzí, že na sobě pero nemá žádná tlačítka, pomocí kterých by bylo možné vyvolat nějakou funkci, stejně tak nelze k tabletu jakkoliv magneticky uchytit.

Chvályhodné naopak je, že přímo v nastavení tabletu se nachází sekce, kde lze pozorovat úroveň nabití baterie pera či možnost si nastavit dvojici gest přejetí pera (či prstu) od levého nebo pravého spodního rohu. Přímo na krabičce pak je piktogram upozorňující na to, že adaptér v balení nenajdeme, výrobce však doporučuje nabíječku s podporou standardu Power Delivery. V tomto ohledu zamrzí, že kabel není novějšího typu, tedy USB-C/USB-C.

Pěkné provedení a slušný displej

Ačkoliv není Lenovo Tab M11 považován za „prémiový“ tablet, má velmi hezké zpracování. Záda i rámečky jsou z hliníku, na zadní straně také najdeme decentní logo výrobce a fotomodul a tablet váží 465 gramů, tudíž se hned tak nepronese. Všimnout si lze rovněž čtveřice mřížek reproduktorů (pod nimi se skutečně skrývají 4 reproduktory, dokonce s certifikací Dolby Atmos, nejedná se tedy pouze o design) či sympaticky umístěných ovládacích prvků v oblasti pravého horního rohu, držíme-li tablet na výšku.

Na jednom z boků je slot pro microSD kartu, který lemuje červená silikonová objímka. Přestože se tablet nemůže pochlubit zvýšenou odolností, lze usuzovat, že nějakou základní odolností přeci jen disponuje. Na spodní straně, kde je USB-C, si pak lze všimnout i v rohu atypicky umístěného 3,5mm jacku.

Lenovo Tab M11 (2024)

Jedním z lákadel by měl být displej, který má 11", je typu IPS LCD a má dostačující Full HD rozlišení. Zobrazovací panel má rovněž podporovat 90Hz obnovovací frekvenci, ovšem žádné nastavení obnovovací frekvence jsme v aplikaci Nastavení nenašli, zařízení si tak zřejmě reguluje vše samo. Maximální jas 400 nitů pak novinku předurčuje spíše k použití v interiéru.

Ptejte se, co vás zajímá

Během testování se zaměříme na výkon, který má obstarat kombinace 4 GB RAM a MediaTek Helio G88, optimalizaci systému i výdrž na nabití. Další případné dotazy můžete směřovat do komentářů pod článkem.

Lenovo Tab M11 (2024)

Rozměry255 × 166,3 × 7,2 mm, 465 g
DisplejTFT IPS, 11" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát8 Mpx
ProcesorMediaTek helio G88,
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor7 040 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze