Testujeme bravurně vybavený Google Pixel 7 Pro! Ptejte se, co vás zajímá

24
Testujeme bravurně vybavený Google Pixel 7 Pro! Ptejte se, co vás zajímá
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Uchvátila nás perfektní haptická odezva, která je podle nás mezigeneračně lepší
  • Čtečka otisků prstů je bohužel stále „jen“ optického typu
  • Testovat budeme fotovýbavu, ale i výkon a výdrž

Google Pixel 7 Pro je v našich končinách oficiálně nedostupný. Pokud si pro něj nehodláte udělat výlet do zahraničí (nebo si jej odtud nechat poslat), můžete nakoupit u českých e-shopů v rámci přeprodeje. Do rukou se nám právě tímto způsobem dostala černá verze s velmi štědrou 12GB operační pamětí a naopak nepříliš štědrým 128GB úložištěm. Jaké jsou naše první dojmy?

Google Pixel 7 Pro – první dojmy

Za zapůjčení Google Pixelu 7 Pro děkujeme Alza.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.

Všechno, jen ne černou

První dojem z Pixelu 7 Pro je spojený s barevným provedením, neboť se k nám dostala podle nás nejméně zajímavá černá verze. Ta je sázkou na jistotu pro konzervativní uživatele, pokud však hledáte alespoň něco trochu zábavnějšího, rozhodně bychom doporučovali bílou či zelenou variantu. Fotomodul táhnoucí se z jednoho boku na druhý je tentokrát kovový a je přímo spojený s rámečkem s mírně netradičně rozmístěnými tlačítky. Vypínací tlačítko se totiž nachází nad kolébkou ovládání hlasitosti a zvyknout si na toto rozložení vyžaduje trochu tréninku.

Z čeho jsme naopak jednoznačně nadšení, to je haptická odezva, která je podle nás mezigeneračně lepší a je velmi blízko pověstné haptice iPhonů. Díky zaobleným bokům novinka příjemně padne do dlaně, i když se se svými rozměry 162,9 × 76,6 × 8,9 a hmotností 212 gramů rozhodně neřadí ke kompaktním vlajkovým lodím na trhu. Stran balení výrobce kromě USB-C/USB-C kabelu stále ponechává i praktickou redukci mezi USB-A (samice) a USB-C (samec) konektory. Adaptér však musíte použít vlastní.

Otestujeme fotovýbavu, ale i čtečku otisků

Google Pixel 7 Pro patří v současnosti mezi jedny z nejlépe vybavených smartphonů na trhu, tudíž se rozhodně zaměříme na důkladné otestování všech fotoaparátů. Ty jsou na telefonu celkem čtyři a jedná se o 50Mpx hlavní snímač, 48Mpx teleobjektiv s 5násobným optickým zoomem a 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv s automatickým ostřením. Na čelní straně se nachází ultraširokoúhlá selfie kamerka o netradičním rozlišení 10,8 Mpx. Oproti některým konkurenčním telefonům novinka neovládá 8K video, což však vzhledem k (ne)využitelnosti 8K videa nelze považovat za žádný zásadní nedostatek.

Google Pixel 7 Pro

Kromě fotovýbavy nás však zajímá rovněž čtečka otisků prstů, s níž jsme u předchozí generace zcela spokojeni nebyli. I tentokrát je pod na první pohled krásným 6,7" LTPO AMOLED displejem čtečka optického typu, což je trochu škoda, neboť po vyzkoušení nové generace ultrazvukové čtečky otisků, kterou disponuje Vivo X80 Pro, působí všechno ostatní tak trochu pomalu.

Ptejte se, co vás zajímá

Kromě dvou zmíněných oblastí se samozřejmě budeme věnovat také výkonu (zahřívání), výdrži (nabíjení) a chybět nebudou ani fotoduely s jinými vlajkovými telefony. Do komentářů nám můžete psát vaše dotazy a také náměty k testování.

Google Pixel 7 Pro 128 GB

Rozměry162,9 × 76,6 × 8,9 mm, 212 g
DisplejOLED, 6,7" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor G2,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Martin Zuber
Martin Zuber
Zajímá mě podpora operátorů a důsldky z toho plynoucí voLTE, 5G, signál a oblasti kde se člověk s telefonem v ČR nedovolá. Asi velice důležitý parametr pro telefon.
Pc Wifi
Pc Wifi
i Google se nese na vlne pomalo nabijeni... 23W wired, PD3.0. Jinak pametove jsou dostupne az 512/12GB... žel 5G lze opet ocekavat blokovane. Uplny opak Apple, jabkam vali snad v kazde siti vse hned, VoLTE, VoWifi, 5G...
Jan Vláčil
Jan Vláčil
Mam telefon uz cca mesic a krom pomalejsiho nabijeni nevim co bych mu vytknul. Parkrat se mi seklo vytazeny notifikacni centrum s ikonkama a neslo zasunout nahoru, pozorujete nekdo tenhle problem taky?
Pavel Duda
Pavel Duda
Funguje na tomto stroji automaticke zapnuti telefonu ze zcela vypnuteho stavu. Jde mi o to, ze nastavim buzeni a uplne vypnu telefon. Zapne se sam pred buzenim a zazvoni? Nektere telefony (Oneplus, Huawei) to umi, jine (Samsung) neumi.
Dekuji P.D.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze