Telefony Nokia pod společností HMD opět ožívají, novinky se blíží

7

Vše je připraveno na návrat telefonů s logem společnosti Nokia. Značku má v rukou nově založená společnost HMD Global, která již má na svých stránkách například současné modely Nokia spadající do kategorie „hloupých“ telefonů.

Tisková konference Nokia

Nokia dnes formou tiskové zprávy oznámila, že dohoda se společností HMD Global z 18. května 2016 nabývá své platnosti. Dokončila se celá transakce mezi společnostmi HMD Global, FIH Mobile, který bude mít na starost výrobu hardwaru, a Microsoftem. Společnost HMD tak získává možnost využívat logo Nokia po dobu následujících 10 let. Telefony Nokia jsou na mnoha trzích nadále velice populární a rozšířené. Připomeňme, že z kategorie základních telefonů Nokia nikdy nezmizela. I to je důvodem, proč se na nových stránkách již objevilo aktuální portfólio Nokia, kde můžeme najít například levnou Nokii 105 či vrcholný model Nokia 230. Stránky Nokie pak provozuje již zmíněná společnost HMD Global.

TIP! Unikají informace o ceně chystané Nokie D1C (aktualizováno)

Opět je také potvrzen návrat mezi segment chytrých telefonů a prvních modelů se dočkáme již během první poloviny roku 2017. Velmi by nám měl napovědět veletrh MWC 2017, kde má Nokia naplánovanou tiskovou konferenci. Na té se minimálně dozvíme další informace o směřování společnosti, ale ve hře je samozřejmě i možné představení prvních novinek.

Zdroj: tisková zpráva Nokia