Unikají informace o ceně chystané Nokie D1C (aktualizováno)

15

Velký návrat slavné značky Nokia je zřejmě již na spadnutí. Nových modelů bychom se měli dočkat zkraje roku 2017. Více informací aktuálně uniklo o Nokii D1C, kterou si dokonce můžeme prohlédnout na prvních obrázcích.

Aktualizováno 12. 12. 2016

Značka Nokia se pomalu ale jistě probouzí k životu, o čemž svědčí třeba i oficiální zprávy. Nicméně i spekulací o novinkách přibývá. Již delší dobu známý model s kódovým označením D1C o sobě dává znovu vědět. Tentokrát prosákly informace týkající se ceny. V případě základní verze se 2GB RAM by se cena měla pohybovat kolem 150 dolarů,co je přibližně 4,5 tisíce korun s daní. Lepší verze s 3 GB RAM má údajně stát 200 dolarů, tedy zhruba kolem 6 tisíc s daní. Další informace prozatím nepřibyly a nadále platí ty, které najdete níže v tomto článku.

Původní článek ze 7. 11. 2016

O Nokii D1C jsme prvně slyšeli počátkem října letošního roku, avšak tehdy příliš informací neuniklo. Dnešní přísun je již bohatší. V prvé řadě zde máme první rendery, které by se měly blížit finální podobě zařízení. Zatímco černá a bílá verze se vzhledově shoduje, jisté odlišnosti nacházíme u zlaté varianty. Jistě jste si všimli čtečky otisků prstů pod displejem, která by měla být výsadou prémiové verze. Ta by mimochodem měla být také celá kovová, zatímco základní verze nasadí kovový rám a polykarbonátové tělo. Rendery dále současně potvrzují i uniklé snímky zadního krytu chystané Nokie.

TIP! GLOSA: 4 věci, které (ne)chci od nové Nokie

Nokia D1C

Výbava by měla spadat do střední třídy. Displej o nespecifikované úhlopříčce nabídne Full HD rozlišení. V útrobách telefonu by měl být nasazen osmijádrový procesor Snapdragon 430 společně se 3GB operační pamětí a 32GB úložným prostorem. Samozřejmostí bude podpora paměťových karet. Spekulace se zmiňují také o Androidu 7.0 Nougat či 13megapixelovém fotoaparátu s přisvětlením. Na čelní straně bude pro potřeby selfies připravena 8megapixelová kamerka. Ve výbavě nebude chybět LTE s podporou hovorů VoLTE. Prozatím nebylo řečeno, kdy by mohlo dojít k představení. Dřívější informace však potvrdily, že se Nokia bude účastnit veletrhu MWC 2017, který proběhne na přelomu února a března, a to by mohlo být jistým vodítkem.

Zadní kryt údajné Nokie D1C

Zdroje: fonearena.com, nokiapoweruser.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
A takýmto vredom chcú dostať Nokiu späť na výslnie? :)
Lubos
Spíš ty si vred, Nokia zvolila dobře levnější segment prodeje,potřebuje ušetřit náklady,a začít od začátku,a dostat tento telefon mezi co nejvíce lidí.
MrCysxt
Pokud nebude přemrštěná cena, proč ne. Milane, nevidím důvod hned začínat modelem za 20 000.
thegrid
Tak záda jsou klasický číňan, mně se eklujou. A to označení D1C - Nokia nebo ti Číňané se nepoučili z Nokiího pitomého značení. Jinak můžu chválit jen minulou značku, tímto výplodem se nechám překvapit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze