Velikonoční nadílka od LG? V pondělí 5. dubna má ohlásit uzavření mobilní divize

aktualizováno
Velikonoční nadílka od LG? V pondělí 5. dubna má ohlásit uzavření mobilní divize
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Divize mobilních telefonů LG je dlouhodobě ztrátová
  • Celosvětově navíc drží sotva 1% podíl

Aktualizováno 1. 4. 2021

Korejský deník The Korea Times před chvílí potvrdil déletrvající zvěsti o tom, že LG opustí odvětví výroby chytrých telefonů a relokuje zaměstnance do jiných divizí. Podle zdroje deníku LG zvažovalo hned několik možností, nakonec se však rozhodlo pro odchod z tohoto odvětví. Oficiální potvrzení ze strany společnosti má přijít v pondělí 5. dubna. Otázkou zůstává, jaké vyhlídky (bude-li odchod opravdu oficiálně oznámen) mají majitelé telefonů LG z hlediska softwarové podpory.

Původní informace z 23. 3. 2021

Tradiční výrobci mobilních telefonů, kde jen vlastně jsou? Takřka nade všemi se již zavřela voda a světlou prosperující výjimkou je Samsung. Bohužel se totéž nedá říci o jeho domácím rivalovi – LG. Mobilní divize LG se již léta potýká s velkou ztrátou, kterou nelze ignorovat do nekonečna. Začátkem letošního roku se objevily informace, že je výrobce na rozcestí a intenzivně plánuje, jak s mobilní divizí naloží. Ve hře byl definitivní konec, pokračování i prodej divize někomu, kdo ji pozvedne.

Vše se dělo současně v období, kdy problémová divize přicházela se zajímavými nápady. Loni jsme se dočkali povedeného modelu Velvet nebo Wing s otočným displejem. Bohužel ani jeden nezaznamenal větší úspěch, který by značce pomohl. LG dokonce pracovalo na telefonu s ohebným, respektive s rolovatelným displejem s názvem LG Rollable. Jeho vývoj byl však zastaven a dle informací phonearena.com jsou aktuálně zastaveny plány na jakýkoliv nový telefon v první polovině roku 2021.

Server bloomberg.com uvádí, že LG v posledních týdnech intenzivně hledalo kupce pro svou mobilní divizi. Jednání probíhala s vietnamskou společností Vingroup JSC a dokonce také s německou automobilkou Volkswagen. Všechny snahy v tuto chvíli selhaly a LG kupce nesehnalo.

V tuto chvíli se tak zdá být vše jasné. LG si zřejmě nebude moci již déle dovolit udržovat při životě ztrátovou divizi, žádný kupec se nenašel a zbývá poslední ze tří dříve avizovaných možností. Mobilní telefony LG zřejmě definitivně skončí a hovořit o nich budeme již pouze v minulém čase. Oficiální potvrzení od LG se očekává v nejbližších týdnech, zcela jasno o osudu mobilní divize LG by mělo být již během dubna.

Diskuze ke článku
Jan Kasik
Jan Kasik
Jelimana nikdo nechce :-)
Pavel Seifert
Pavel Seifert
Nedokazu si predstavit, ze budu muset kupovat telefon jine znacky. Aktualne funguji mozna na poslednim nejlepsim modelu V60...
Reno Reins
Reno Reins
Tak možná kdyby zlepšili podporu a zainvestovali trochu do marketingu... Takhle můžou dělat sebelepší telefony, ale nikdo o nich neví a nebo ho odradí komunikace s jejich podporou, kde zákazník nabývá pocitu, že toho o produktu ví podstatně víc.
Pepa Vlček
Pepa Vlček
Dva důvody, proč jsem odešel od LG byly hodně pomalé aktualizace a naprosto průměrný fotoaparát. Jinak (měl jsem V30) to byl skvělý stroj. Kdyby na tomto zapracovali, nejspíš bych si LG rád pořídil znovu. Ale už je asi pozdě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze