Nejistá budoucnost u LG. Hrozí i odprodej trápící se mobilní divize

2
Nejistá budoucnost u LG. Hrozí i odprodej trápící se mobilní divize
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • LG má na trhu s mobilními telefony zhruba jen 2% podíl
  • Vedení zvažuje hned několik variant, jak naložit s mobilní divizí

Mobilní telefony LG jsou s námi takřka od nepaměti. V posledních letech však výrobce nezažívá zrovna veselé období a mobilní divizi se dlouhodobě příliš nedaří, což potvrzují také informace koreaherald.com. Za uplynulých 5 let vykázala mobilní divize ztrátu ve výši zhruba 4,5 miliard dolarů. Během 3. čtvrtletí roku 2020 se výrobci podařilo dodat pouze 6,5 miliónů telefonů, což stačilo jen na 2% tržní podíl.

Navzdory těmto neveselým číslům LG nechybí odvaha přicházet se zajímavými a neotřelými produkty. V loňském roce šlo o model Wing s otočným displejem. Na letošním veletrhu CES 2021 zase oslnil koncept telefonu s rolovacím displejem LG Rollable.

Společnost však přesto v případě mobilní divize stojí na rozcestí. Kwon Bong-seok, generální ředitel LG, uvedl, že společnost zvažuje všechny možné scénáře budoucnosti mobilní divize. Mezi nimi figuruje její konec, zeštíhlení, ale také odprodej jinému majiteli.

Diskuze ke článku
Juraj Slezák
Juraj Slezák
LG velvet je vceku dobry telefon s vela funkciami, vykonu ma dost, a je aj dizajnovo pekny. za mna urcite viac ako kopec cinancov na jedno kopyto..
Jiří Krček
Jiří Krček
Z bláta do louže , vůbec neposlouchaji tužby zákazníků , skončí stejně jako HTC nebo BlackBerry.. Moje poslední G6 byla skvělá a třeba bych jim dal šanci ale takhle ne .. abych měl v kapse mainstreem co má 17cm (telefon) 😅

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze