Tarify O2 Machine: pro kontrolu vašeho domova

2

Jestli jste nikdy neslyšeli o systému M2M (machine to machine) SIM karet, tak byste měli vědět, že slouží ke komunikaci vašeho zařízení s přístrojem, kterým může být například alarm, nebo obojek na vašem pejskovi. O2 nyní poskytuje speciální tarify O2 Machine pro tyto účely.

M2M SIM karty slouží k dálkovému ovládání vašich přístrojů na jakoukoliv vzdálenost, pokud jste připojení k telefonní síti. Můžete si tak například pořídit garážová vrata, která se po prozvonění SIM karty, která je zapojená k vratům, sama otevřou. Můžete tak stejně například zařídit monitorování objektu a můžete si nechat zasílat snímky z webkamery anebo také sledovat vašeho domácího mazlíčka pomocí GPS a připojení k internetu.

Název tarifu Využití Cena za měsíc
Machine (bez dat) Pro ovládání spotřebičů, topení apod. 20 Kč
Machine 1 MB Pro získání informací o teplotě na chatě 46 Kč
Machine 5 MB Pro snímky z webkamery 60 Kč
Machine 10 MB Pro sledování auta pomocí GPS 71 Kč

O2 nyní představuje speciální tarify pro tyto M2M SIM karty, které mají sloužit speciálně pro využití v takovýchto zařízeních. Součástí jsou 4 nové tarify. Prvním je Machine (bez dat), který slouží k prozvánění a přijímaní SMS povelů, druhý je Machine 1 MB, který se pomocí internetu dá využít například pro sledování teploty vaší chaty nebo jiné, málo datově náročné, zařízení. Třetí tarif je Machine 5 MB, který je ideální pro odesílání snímků přes kameru, případně on-line sledování mazlíčků. Poslední je Machine 10 MB, který by měl být nejzajímavější pro zájemce o sledování pohybu auta pomocí GPS. Ze SIM karet se dá také volat a posílat SMS za 3,75 Kč/min, respektive 1,94 korun za SMS do všech sítí. Zaplatíte také jednorázový poplatek 99 korun za aktivaci SIM karty.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
simeon
á, takže z O2 Zero kde se platilo jen za to co se skutečně provolá, proSMSkuje nebo prodatuje (což bylo v případě zabezpečovačky nebo prozváněcího vrátníku nebo přijímání SMS ZERO = NULA = 0 ) se stává paušál ve smyslu - plaťte blbečkové paušál i když nevoláte, neSMSkujete ani nedatujete. Když pominu jiné operátory kteří stále nulové tarify mají, tak se vyplatí klidně i koupit nejlevnější předplacenku kterou nedobíjíte, po půl roce jí vyhodit a koupit další... O2 si nezaslouží žádné zákazníky a její strategie snížit jejich počet na minimum po rušení posledních výhodných tarifů s nuceným převodem na dražší "neomezené" tarify jí vychází... gratuluju k novému vedení! ;-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze