Česká Telefónica se v květnu přejmenuje na O2 Czech Republic

5

PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, která loni v listopadu koupila od španělské Telefóniky majoritní podíl 65,9 procenta v české pobočce a 100 procent ve slovenské pobočce, mění po několika měsících název firmy. Nevrací se však k předchozímu EuroTelu, jak se spekulovalo, ani nezvítězil název M Telecom, ale značka O2 zůstane na českém telekomunikačním trhu i nadále.

Vyplývá to z pozvánky na valnou hromadu, kterou na 19. května svolal majoritní akcionář PPF. Akcionáři Telefóniky Czech Republic by zde měli rozhodovat o změně názvu na O2 Czech Republic a o změně některých stanov. Stejně tak by se měla přejmenovat i slovenská pobočka na O2 Slovakia. Akcionáři přitom o změně názvu měli rozhodovat již na březnové valné hromadě. Tehdy však rozhodnutí nepadlo.

O2

TIP: A už je ruka v rukávě: Telefónica prodává majoritní podíl PPF

Značku O2 přitom používá česká Telefónica jako obchodní značku pro nabídku svých služeb a PPF si značku budeod španělské Telefóniky licencovat. Takže případná změna se českého zákazníka nijak nedotkne. Je to jistě levnější řešení než kompletně přebrandovat celou společnost a učit zákazníka zvykat na novou značku.

Zdroje: patria.cz

Diskuze ke článku
Joli
Misto prejmenovani by meli radsi neco delat se siti a pokrytim...zase si budou hrat s nazvama a nechaji v tom miliardu, ktera by se vyuzila mnohem lip
nefir
Opravte si ten překlep v titulku. Předpokládám, že Czech ReBublic v názvu mít nebude.
Taddy
Telefonica O2 Czech Republic, a.s. 2006
Telefonica Czech Republic, a.s. 2012
O2 Czech Republic, a.s. 2014

navrh:
NMT Czech Republic, a.s.

N = internet
M = mobil
T = telefon

Eurotel byl dobry nazev, ale pro pevnou sit by se musel vymyslet novy.

NMT je kratky nazev.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze