T-Mobile dává data na léto, Vodafone je (Ne)omezený. O2 datové novinky chystá

9
T-Mobile dává data na léto, Vodafone je (Ne)omezený. O2 datové novinky chystá
  • V České republice pozvolna začíná doba datově neomezená
  • T-Mobile dočasně zavedl zcela neomezený datový balíček takřka pro všechny
  • Vodafone zvolil cestu, proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě
  • Čas na rozmyšlenou si nechává O2, i když také něco chystá

Nároky na datové přenosy jsou stále vyšší a vyšší, avšak neomezený datový tarif pro mobilní telefony na českém trhu chyběl a svým způsobem chybí dál. V posledních dnech však bylo možné zaznamenat první krůčky naší operátorské trojce. Každý z nich se ale rozhodl vykročit trochu jiným stylem. Pro přehlednost si vše zopakujeme.

T-Mobile

Vše začal před třemi dny T-Mobile, který představil svůj pohled na neomezené léto. Všem svým paušálním zákazníkům i předplacenkářům zpřístupnil nový balíček Neomezená data za 0 Kč. Podmínkou zůstává, že musíte mít aktivovaný alespoň nějaký datový balíček. Například v případě Twistu jde o balíček Twist internet na měsíc 400 MB za 99 Kč. Jelikož jde o letní nabídku, končí 31. srpna, a vás tak zcela neomezené datování vyjde minimálně na necelých dvě stě korun.

Operátor s dnešním zahájením nabídky zpřístupnil aktivaci neomezeného balíčku skrze svou aplikaci Můj T-Mobile a zveřejnil také nezbytné podmínky. Ty poukázaly, že internet skutečně nebude nijak omezen, například rychlostí. Několik drobných výjimek je. Kupříkladu nesmíte mít aktivovanou službu StreamOn a nabídka také není určena pro účastníky se speciální rámcovou smlouvou. Podrobně jsme se službě věnovali v samostatném článku.

Vodafone

Pozadu nechtěl zůstat ani Vodafone, avšak rozhodl se celou věc zabalit do tak složitých balíčků s ještě komplikovanějšími podmínkami a limity, že se v ní zorientuje skutečně málokdo. Důležité je si říci, že nabídka Vodafonu se té T-Mobile vlastně ani vzdáleně nepodobá. V prvé řadě se nedočkáte neomezeného mobilního internetu. Ano, stahovat můžete kolik dat chcete, bohužel ale pouze nijak oslnivou rychlostí 5 Mbit/s, což zdaleka nevyužívá možností sítí LTE.

Dále si nabídku nemůžete pořídit sami. Co to znamená? Vodafone vše podmiňuje pořízením dvou SIM karet a navrch ještě internetem na doma. Kombinace tří služeb pořádně vyšponuje cenu, a to minimálně na 2 396 Kč. Absurditu celé nabídky dokresluje i rychlostní omezení internetu na doma na 20 Mbit/s. Ve výsledku tak nabídka Vodafonu opravdu nepředstavuje to, po čem mnozí zákazníci volají – neomezená data pro mobilní telefon. S kompletními možnosti Vodafonu jsme vás seznámili v nedávném článku.

O2

Náš nejstarší operátor, O2, si prozatím nechává čas na rozmyšlenou a datovou nabídku v posledních dnech po vzoru svých konkurentů neměnil. Ani O2 však nebude nečinně přihlížet a v brzké budoucnosti se pokusí inovovanou nabídkou překvapit.

Na budoucí plány jsme se zeptali tiskového oddělení O2, za které nám odpověděla Lucie Jungmannová. „Po nedávném zdvojnásobení objemu dat v neomezených tarifech a vylepšení balíčků O2 Spolu plánujeme brzy představit revoluční nabídku mobilních tarifů, které budou mnohem lépe zohledňovat datové potřeby zákazníků.

Diskuze ke článku
Pavel
"Po nedávném zdvojnásobení objemu dat v neomezených tarifech"... Slovní důkaz že zde IQ chybí.
Mirek
O2 jen at se klidně rozmysli - ja si již simku od tmo pořídil a free data vyuzivam.
mara
opravte si:"...rozhodl se celou věc zabalit do tak složitých balíčků s ještě složitějšími podmínky a limity..."
cot1122
O2 může nachystat pouze 2 varianty, protože nemá kapacitu sítě a jeho už dnes tak zoufalá rychlost LTE připojení hlavně ve velkých městech by mohla padnout ještě níže.

A) neomezená data při rychlosti 0,5mbit

B) neomezená data za 5000,- měsíčně

Varianta A) síť nezatíží a variantu B) si téměř nikdo nepořídí a tak zatíží síť minimálně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze