Symbian se rozloučí s Nokií v říjnu, přejde pod Accenture

4

Dubnový plán Nokie na přesun vývoje Symbianu a souvisejících služeb na poradenskou firmu Accenture se dočkal svého naplnění. Dohoda mezi Nokií a Accenture totiž byla v těchto dnech definitivně uzavřena. Accenture se bude o Symbian starat do roku 2016.

Všichni příznivci operačního systému Symbian se mohli na našich stránkách v dubnu dočíst, že Nokia již nadále nebude pokračovat v jeho vývoji a přenechá tuto divizi společnosti Accenture. Jedná se o společnost poskytující poradenství, technologické služby a outsourcing. Accenture by se ke kormidlu Symbianu měl plně dostat na podzim, tedy v období příprav dalšího updatu s názvem Belle.

Čtěte: Nokia: pryč se Symbianem i zaměstnanci, dohoda s Microsoftem

Společnost Accenture bude mít na starosti OS Symbian

Konzultanská společnost Accenture převezme do roku 2016 na svá bedra vývoj operačního systému Symbian a podporu služeb na něj navazujících. Současně dojde k přesunu 2 800 zaměstnanců finské Nokie, kteří měli tento systém na starosti. K transferu zaměstnanců z Číny, Finska, Indie, Velké Británie a USA by mělo dojít již v říjnu tohoto roku.

Čtěte: První Nokia s Windows Phone 7: uniklé fotografie a video

Finská Nokia si tímto postupem uvolňuje cestu a může se plně soustředit na spolupráci s Microsoftem při přípravě nových smartponů s operačním systémem Windows Phone 7. Společnost Accenture bude Nokii nápomocna i při tomto revolučním kroku, a to skrze společnost Avanade (jejím majoritním vlastníkem je Accenture). Ta je totiž úzce spjata s technologiemi Microsoftu.

Zdroje: press.nokia.com, engadget.com, mobileburn.com

Diskuze ke článku
pudl
v posledním měsíci Nokia zažila nové Symbiany X7 a E6, nyní MeeGo N9, N950, včera ještě s WP a na závěr obrázek s Androidem. Samsung má z toho urkytě bolení............a navíc Sony Ericsson útočí novými Xperiemi a těch je kvantum. Nezávidím Samsungu jeho jediný mobil ....................
Vlastimil
No ,ale tak snad Symbian nezanikne úplně a pak se snad o něj bude někdo dále starat i po roce 2016. Nebo bude na prodej? Za nějakou hubičku? Já bych měl i zájem :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze