První Nokia s Windows Phone 7: uniklé fotografie a video

2

Kolem finského výrobce je v posledních dnech velmi rušno. Sotva světu představil svůj nejnovější hi-end smartphone, na internet unikly první snímky dalšího očekávaného počinu Nokie. Jedná se o vůbec první Nokii s operačním systémem Windows Phone 7! Máme pro vás první uniklé fotografie a dokonce video!

Líbí se vám nová Nokia N9 s operačním systémem MeeGo? Nokia si na jejím designu dala hodně záležet a jedná se o jeden z nejzajímavějších telefonů současnosti. A tohoto designu se bude nejspíš u svých TOP modelů držet i nadále, protože dnes unikly na internet snímky nové Nokie, ovšem tentokrát s jiným operačním systémem. Na fotografiích můžeme vidět vůbec první Nokii s operačním systémem Windows Phone 7, která jako by z oka vypadla modelu N9.

TIP! Nokia N9 s MeeGo naživo: první dojmy, fotografie a video

Okolnosti kolem úniku informací o nové Nokii, říkejme jí například W7, jsou opravdu pozoruhodné. Při tiskové konferenci totiž Stephen Elop, Co-CEO společnosti Nokia, požádal všechny přítomné aby vypnuli všechna záznamová zařízení, protože se jim chystal ukázat něco nového. Nechtěl aby se snímky této novinky dostaly na všechny weby po celém světě. Teď už však můžeme říci, že se mu toto přání nevyplnilo. Na videu níže si můžete celou scénu prohlédnout.

Paradoxně to však vypadá, že to nebyl nikdo ze sálu, kdo nechal kameru zapnutou. Podle úhlu snímání kamery a střihu při záběru na nový telefon se dá usuzovat, že se jednalo přímo o kameramana finské Nokie, který celou situaci natáčel. Buď on anebo jiný filuta pak video vypustil do světa. Důkaz, že se skutečně jedná o novou Nokii s OS Windows Phone 7 nalezneme hned na těle přístroje. Dokazuje to hardwarová spoušť fotoaparátu, která je jednou z několika podmínek, aby telefon mohl nést OS Windows Phone 7. Nikde však nepadla žádná zmínka o 3 tlačítkách pod displejem, která jsou také jednou z podmínek. Že by se Nokia a Microsoft dohodli jinak a dočkali jsme se ovládání pomocí gest i u Windows Phone 7? Mimochodem oproti N9 má "Nokia W7" ještě jinak umístěnou LED na zádech.

Samozřejmě se přímo nabízí otázka, zda video a fotografie do světa neposlala sama Nokia, protože celý mobilní svět je momentálně z N9 v euforii. Osobně se vůbec nedivím, protože je to opravdu unikátní smartphone. Uvolnění prvních snímků "Nokie W7" může Nokii vrátit do středu zájmu. Momentálně se na ní čeká dokonce víc než na iPhone 5.

Zdroje: technet.hu, engadget.com

Diskuze ke článku
Pavel
Dělali Zagorku, samozřejmě, že to chtěla pustit do světa sama nokia. Jinak, ten design se mi líbí , ale nemůžu si pomoc, stejný telefon už nějakou dobu prodává samsung a dnes stojí méně, než šest tisíc.
Michal
Kompletní video z tiskovky nahozeno na stranky facebooku Nokia... http://www.facebook.com/nokia.cz?sk=wall&filter=1

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze