Swarm od Foursquare dorazil už i na Windows Phone 8.1

Když Foursquare v polovině května přistoupil k radikálnímu kroku a vyčlenil z dosavadní aplikace všechny herní funkce, nabídl novou aplikaci Swarm pouze pro Android a iOS. Dnes se dočkali i uživatelé Windows Phone. Mohou jej však nainstalovat pouze ti, kteří už aktualizovali na Windows Phone 8.1 nebo si s tímto systémem již telefon koupili.

Aplikace pro Windows Phone je po vizuální i funkční stránce shodná s ostatními platformami, což v případě Windows Phone není zvykem. Až na spodní lištu s nastavením totiž na dolní straně žádné ovládací prvky nejsou a u velkých telefonů, jako je například Lumia 1520 nebo 1320 je ovládání check-inu umístěno až úplně nahoře, což je zcela nepraktické. Přitom by stačilo zachovat check-in tlačítko v dolní liště tak, jako u Foursquare.

Swarm logo

Uživatelé mají k dispozici čtveřici obrazovek v kombinaci světle oranžové a bílé, mezi nimiž se přepíná pomocí ikon v horní liště. Uživatelé zde mají přehled o check-inech nejen svých, ale i svých přátel a mohou ohlašovat svou pozici. Podrobnosti o jednotlivých místech však obsahuje pouze aplikace Foursquare, do které se ze Swarmu dá, stejně jako na jiných platformách, přepnout a například napsat tip ke konkrétnímu místu, které jste právě navštívili. K dispozici je také automatické sdílení polohy a upozorňování na polohu přátel, push notifikace však, zatím, nefungují.

TIP: Samostatný Swarm dělá Foursquare hravějším

Původní Foursquare pro Windows Phone z obchodu zatím nezmizí, takže o svou hru nepřijdou ani uživatelé se starší verzí Windows Phone a pokud nejste fanoušky Swarmu, který odstranil populární odznaky i body, můžete se i nadále checkovat přes Foursquare. Společnost nicméně plánuje na podzim vydat aktualizovanou verzi aplikaci, která bude, stejně jako na Androidu a iOS, pravděpodobně zaměřena na objevování nových míst a jejich hodnocení.

Stáhnout Swarm

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: windowsphone.com, blog.foursquare.com, theverge.com