Swarm dorazí dnes: co zmizí z Foursqare a co zůstane? (aktualizováno)

Foursquare čeká doslova zemětřesení. Původně komunitní služba se mění na vyhledávač míst, a aby nepřišla o své dosavadní uživatele, tak vydá novou aplikaci, které se jmenuje Swarm. Ta má nahradit veškerou komunitní aktivitu, která z původní aplikace zmizí. Co bude nabízet?

Aktualizováno 14. 5. 2014 18:30

Aplikace Swarm právě vyšla na iOS a Android.

Stáhnout Swarm

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Aktualizováno 14. 5. 2014

Na Twitteru zástupci Foursquare oznámili, že nová aplikace Swarm, která v případě check-inů nahradí současné Foursquare, dorazí již dnes a to zároveň pro Android a iOS. O některých funkcích jsme vás informovali již níže v článku. Očekávat můžeme také funkci vyhledávání v historii vašich check-inů. Snadno tak zjistíte, zda a kdy jste na daném místě byli.

Původní článek z 11. 5. 2014

Již dříve jsme vás upozornili na to, že se služba Foursquare mění ve dvě samostatné aplikace. V té původní přitom zůstane vyhledávání míst, zatímco klasický „check-in“ zmizí a veškerá komunitní aktivita se přesune do aplikace druhé, která nese název Swarm. Společnost nyní vydala informace o tom, které funkce v rámci Swarm zůstanou zachovány a které se změní.

Aplikace Swarm

Hned první informace se týká funkce Mayor. Pokud jste se někde hlásili pravidelně, tak jste se mohli stát držitelem místa. Navzájem jste tak mohli soupeřit a sbírat body. Nyní tato funkce bude fungovat pouze mezi přáteli. Už se tak nebudete moci rozčílit na neznámého cizince, který vám sebral prvenství ve vaší oblíbené kavárně. Odznaky zůstávají zachovány. Mají odměňovat hlavně lidi, kteří budou hledat nové a zajímavé věci. Aplikace vám bude počítat, jak často nějaké místo navštěvujete. Řekne vám třeba: „Je to již čtvrtý týden v řadě, co jste navštívil posilovnu.“ Novinkou jsou samolepky, které si budete moci přidávat k profilovému obrázku a vyjádřit tím svou náladu. Do začátku jich několik dostanete a další si odemknete objevováním světa.

Aby se mohli tvůrci lépe připravit na vydání, tak od dnešního dne jsou všichni držitelé (mayors) míst zmražení a zůstanou tak do doby, než vyjde nová aplikace. Ta by se měla objevit již příští týden.

Zdroje: blog.foursquare.com

Diskuze ke článku
Jerec
To zruseni mayor pro me dela z appky polovicni...sranda prave je se nekde predhanet i s nejakym clovekem a ne jen s prateli, kterych tolik na 4square neni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze