Konec check-inů: Foursquare se změní ve dvě samostatné aplikace

4

Používáte Foursquare? Tak to byste se měli připravit na to, že se služba rozdělí na dvě samostatné aplikace. Zatímco samotné Foursquare se změní na vyhledávač lokálních podniků, tak nový Swarm se zaměří na sociální interakci mezi přáteli.

„Check-in“ je asi nejznámější funkcí Foursquare. Jednoduše tak můžete dát svým přátelům vědět, kde právě jste. Při tom můžete místo ohodnotit, nahrát fotku a ještě za to získat nějaké body. Celé dohromady je to jedna velká sociální hra. Vedle toho ale vzniká velmi seriózní záležitost – pravděpodobně nejkomplexnější mapa míst s uživatelským hodnocením, slevovými akcemi a pravidelnými aktualizacemi. Za většinou z toho stojí právě komunita a Foursquare se rozhodl, že tyto dvě oblasti rozdělí.

Zatímco v původní aplikaci zůstane přehled míst, jako jsou restaurace, služby, oblasti zájmu a podobně, tak vedle toho vznikne nová aplikace s názvem Swarm, která se bude soustředit na sociální interakci. Vyhledávání lokálních podniků se tak stává novým středobodem Foursquare. Odsunutí check-inů do pozadí bude podle vedení společnosti důležitým krokem, který povede k rozšíření mezi další uživatele. Jeden z investorů to přirovnává k YouTube: „Představte si, že otevřete YouTube a jako první se vás aplikace zeptá, zda chcete vytvořit video. To by hodně lidí vyděsilo.

Foursquare

Zdroje: blog.foursquare.com, theverge.com

Diskuze ke článku
kubik393
Logický tah a zajímavá strategie, jak Foursquare rozšířit mezi nové uživatele. Na druhou stranu současní uživatelé asi utrousí nejednu nadávku, že musejí používat dvě aplikace místo jedné.
Jiří Andre Vydra
Jiří Andre Vydra
Foursquare jsem si nainstaloval jen pro to, že se o tom tak mluví. Závěr? Naprosto zbytečná aplikce. Když chci dát vědět kde jsem tak to dám na FB a nebudu checkovat všechny místa kde jsem... LOW APP

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze