Jak dlouho vydrží microSD karta? Samsung tvrdí, že 16 let nepřetržitého zápisu

7
Jak dlouho vydrží microSD karta? Samsung tvrdí, že 16 let nepřetržitého zápisu
Fotografie: Samsung
  • Nová řada má výdrž 140 160 hodin nepřetržitého záznamu
  • Nabízí se v kapacitách od 32 do 256 GB

I když paměťové karty z telefonů pomalu mizí, pro většinu uživatelů je to stále hlavní médium pro ukládání větších objemů dat. Každý si přitom jistě klade otázku, nakolik je tento způsob uložení spolehlivý. Samozřejmě každé médium může nenadále selhat, ale u karet se nedoporučuje jejich nasazení tam, kde je pravidelně nutné zapisovat velké objemy dat.

Samsung PRO Endurance

Samsung se toto povědomí snaží změnit svou novu řadou karet PRO Endurance. Ta je přímo doporučována pro bezpečnostní kamery a další zařízení, která nepřetržitě zaznamenávají dění, například kamery v autě, které nahrávají ve smyčce. Samsung PRO Endurance dokáže nepřetržitě nahrávat až 16 let (140 160 hodin). To je podle Samsungu až 33krát déle než u konkurenčních karet s podobnou přenosovou rychlostí.

Samsung PRO Endurance má rychlost čtení až 100 MB/s a rychlost zápisu až 40 MB/s. Je zařazena do třídy 10 a její rychlostní třída pro video je až UHS Speed Class 3. Disponuje také ochranou proti vodě, magnetům, rentgenovému záření, extrémním teplotám, pádům a opotřebení. Na vrcholné modely poskytuje výrobce až 5 let záruku.

Samsung PRO Endurance

Cena začíná na 11 dolarech (asi 300 korun s daní) za 32GB kartu, vrcholný model s 256 GB stojí pětkrát tolik (asi 1 500 korun).

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Sice super. Ale ta nízká rychlost čtení a zápis.. To ne díky nechci, chce to lepší aspoň 1gbps.. Takže..

A Samsung oznámil nový UFS ve verzi 4.0 který má mít rychlost až 4.2gbps čtení a 2.8gbps zápisu. Takže se dá počítat že příští střední třída dostane ufs 3.x
Petr Paulika
Petr Paulika
Nové telefony už SD karty stejnak nepodporují, hlavně ty od Samsungu. Takže nechápu marketingové oddělení, že do toho ještě investují. Levá ruka neví, co dělá pravá.
Lukas Klima
Lukas Klima
Škoda, že to v mém případě byla zrovna sd karta od Samsungu, která mi po roce odešla z S7. Od té doby nechci na telefonu slot na kartu ani vidět 😁 tady už to snad nějaký čas vydrží.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze