Velký únik informací o řadě Huawei nova 11 odhalil téměř všechny parametry

aktualizováno
Velký únik informací o řadě Huawei nova 11 odhalil téměř všechny parametry
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Představeny mají být modely nova 11, nova 11 Pro a nova 11 Ultra
  • Ve výbavě najdeme 60Mpx selfie kamerku i OLED panely s velkou uhlopříčkou
  • Nejlépe vybavený model Ultra bude disponovat také satelitní konektivitou

Aktualizováno 13. dubna 2023

Chystaná řada Huawei nova 11, která bude představena již 17. dubna v Číně, nabídne poměrně zajímavou výbavu. Podle profilu na sociální síti Weibo se můžeme konkrétně těšit tři modely, a to nova 11, nova 11 Pro a nova 11 Ultra. První z nich nabídne 6,7" OLED panel bez zaoblení a tloušťku těla pouhých 6,88 milimetrů. Bude tak nejtenčím telefonem z dané série.

Dále se mohou zájemci těšit na 4 500mAh baterii s podporou 66W drátového nabíjení, přítomnost ochranného skla Kunlun i úložiště o velikosti až 512 GB. Prostřední model (nova 11 Pro) má pak spolu s verzí Ultra shodnou 6,78" uhlopříčku zaobleného 120Hz OLED panelu i tloušťku 7,99 milimetrů. Zájemci se dále mohou těšit na hlavní 50Mpx RYYB snímač doprovázený 8Mpx ultraširokoúhlým objektivem se schopností ostřit již od dvou centimetrů (poslouží tedy také jako makro kamerka) či laserové ostření. Stejnou výbavu má nabídnout i základní nova 11, potažmo nova 11 Pro, pouze Ultra však bude disponovat variabilní clonou hlavního fotoaparátu.

Huawei nova 11 Ultra

Série nova 11 klade důraz i na selfie kamerku, kde se na přední straně novy 11 nachází 60Mpx ultraširokoúhlý objektiv. Zbylé modely mají být osazeny 60Mpx snímačem s pokročilým ostřením doplněným o 8Mpx portrétní fotoaparát. Výhodou modelů Pro a Ultra je pak rovněž podpora 100W nabíjení. Výsadou nejlépe vybavené novy 11 Ultra je podpora satelitní konektivity, která však bude dostupná pouze v Číně. Všechny tři modely budou dostupné s úložištěm o velikostech 128, 256 či 512 GB a Pro a Ultra budou nabízeny také ve speciálním provedení se zelenými koženkovými zády. O výkon se pak minimálně u modelu Ultra postará osvědčený procesor Snapdragon 778G.

Původní informace z 11. dubna 2023

Řada smartphonů Huawei nova, jež se minimálně na čínském trhu profiluje jako podznačka cílící na esteticky založené mladší uživatele, bude dle informací dostupných na sociální síti Weibo nově rozšířena o modely s číslovkou 11. Konkrétně bychom se měli dočkat představení modelů nova 11, nova 11 Pro a nova 11 Ultra, k němuž dojde již 17. dubna v Číně.

Huawei nova 11 Pro

Co se výbavy týče, víme pouze to, že minimálně jeden z telefonů (zřejmě Ultra) bude v provedení s koženkovými zády v zeleném barevném provedení. Pochopitelně neschází ani výrazný fotomodul, který je pro řadu nova typický, očekávat lze i zaměření na selfie kamerky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze