Huawei Mate 50 Pro má fotoaparát s ultravariabilní clonou i satelitní konektivitu

2
Huawei Mate 50 Pro má fotoaparát s ultravariabilní clonou i satelitní konektivitu
Fotografie: Huawei
  • Novinka disponuje 6,74" OLED panelem se 120Hz obnovovací frekvencí
  • Výkon obstarává Snapdragon 8+ Gen1, ovšem bez 5G modemu
  • V Číně zvládá mobil také satelitní konektivitu

Huawei dnes na domácím (čínském) trhu představil ultimátně vybavený vlajkový model Mate 50 Pro, který přichází s novou technologií XMAGE, ale také vlajkovým procesorem od Qualcommu. Čím dalším novinka zaujme?

Huawei Mate 50 Pro

Nástupce Mate 40 Pro, který jsme v naší podrobné recenzi pochválili za špičkovou fotovýbavu, excelentní výdrž či (v té době) nadprůměrně rychlé drátové i bezdrátové nabíjení, přináší i tentokrát bohatou výbavu. Začněme například 6,74" QHD+ OLED displejem se 120Hz obnovovací frekvencí, jenž kryje ochranné sklo Kunlun Glass. V displeji se rovněž ukrývá čtečka otisků prstů, kterou doprovází pokročilé 3D rozpoznávání obličeje, kvůli němuž má obrazovka výřez, jenž však alespoň na oficiálních renderech nepůsobí nijak zvlášť výrazně.

Snapdragon 8+ Gen1, ovšem bez 5G

To, že se jedná o vlajkovou loď, potvrzuje rovněž certifikace IP68 či moderní konektivita, jako je Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, ale také dnes již méně běžný infraport. V oblasti konektivity rozhodně stojí za zmínku možnost satelitního spojení. A podobně jako v případě Applu a jeho iPhonů 14 bude i v u Huawei Mate 50 Pro fungovat satelitní konektivita alespoň zpočátku pouze na domácím (čínském) trhu. Stejně jako v případě iPhonů má být nápomocna uživatelům, kteří vyrazí do přírody, kde nemusí být k dispozici klasické mobilní sítě operátorů.

Huawei Mate 50 Pro

Moderní konektivitu umožňuje rovněž nasazení extrémně výkonného Snapdragonu 8+ Gen1, který však, jak asi tušíte, není kvůli americkým sankcím doplněn o 5G. Společnost mu bude dělat 8 GB RAM a 256/512GB úložiště.

Baterie se pochlubí kapacitou 4 700 mAh, což je o 300 mAh více než předchozí generace, která měla i tak skvělou výdrž. Nabíjení po drátu bude možné maximálním výkonem 66 W, případně bezdrátově 55 W. Z další výbavy jistě stojí za zmínku stereo reproduktory či zajímavý design se zaoblenými boky.

Proměnná clona, která nemá obdoby

Důležitým faktorem je u nového Mate 50 Pro fotovýbava čítající hlavní 50Mpx snímač s proměnou clonou v nevídaném rozsahu f/1.4 až f/4.0, čímž je možné zásadně regulovat množství světla, které do fotoaparátu pronikne. Samsung, který v minulosti proměnlivou clonu rovněž využíval, nikdy přitom nenabídl takto široký rozsah. Hlavnímu snímači pak asistuje 13Mpx ultraširokoúhlý objektiv (f/2.2) a 3,5× 64Mpx teleobjektiv o světelnosti f/3.5. Fotovýbavu doplňuje technologie XMAGE, která má podle huawei.com vylepšovat barvy i kontrast pořízených snímků a rozhodně se na ni zaměříme i v redakčním testu, pokud se k nám tedy Mate 50 Pro dostane.

Huawei Mate 50 Pro

Cena a dostupnost v Evropě

Na mezinárodní trhy se novinka dostane v provedení s 256GB úložištěm za 1 299 eur, tedy v přepočtu zhruba 32 tisíc korun. Za větší 512GB úložiště pak zájemci zaplatí 1 399 eur, tedy přibližně 35 tisíc korun.

Huawei Mate 50 Pro

Rozměry162,1 × 75,5 × 8,5 mm, 205 g
DisplejAMOLED, 6,74" (2 616 × 1 212 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+, 1×3,19 GHz + 3×2,75 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 700 mAh
Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
satelit umi, fotit hezky pry umi, lte umi... ale 5G ktere je v cine vic nez nutne pro obri provoz zarizeni kdy site LTE uz to nedavaly uplne idealne neumi. Oni proste budou stale chcat proti vetru a rikat tomu uspech, neumi treba takovyto produkt zaskatulkovat jako Honor ( jen blazen veri ze se Honor fakt oddelil a jede sam na sebe ) a s 5G + GMS to prodavat celosvetove. Snad by to slo i poradne na dracku... jenze ouha, hrdost je velika a nebylo by to uz HUAWEI... No pomalu kazdnym dnem roste konkurence a zaplnuje mista, kde se Huawei propadaji prodeje o desitky %, vlastne vsude mimo cinu a ani tam to nemusi byt kdovi jak idealni za mesic,rok...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze