Student Agency Jízdenka: snadná rezervace autobusů a vlaků

5

Včera vyšla užitečná aplikace pro všechny cestující, kteří využívají služeb dopravce Student Agency. Nabízí vyhledávání spojů, snadnou rezervaci i podrobný přehled. Prozatím je k dispozici pouze verze pro operační systém Android, kterou jsme však ihned vyzkoušeli. Jak se povedla?

Aplikace se nazývá Jízdenky a je k dispozici v obchodě Google Play zcela zdarma. Jedinou podmínkou je mít přístroj s Androidem 2.1 či novějším. Jízdenky si z vaší paměti ukousnou zhruba 4 MB prostoru. Nutno říci, že na tuto aplikaci se poměrně dlouho čekalo. Pokud jste si doposud chtěli rezervovat jízdenku, byli jste odkázáni na webové stránky, které však na displeje telefonů nejsou příliš uzpůsobeni. S aplikací Jízdenky tak přichází pro majitele otevřených a kreditových jízdenek velká výhoda.

Stažení aplikace z Google Play

Po prvním spuštění jste na obrazovce, kde se přihlásíte. Můžete však pokračovat i bez přihlášení, to v případě, že například jen potřebujete zjistit, kdy autobus či vlak jede. Po úspěšném přihlášení se dostanete na jednu ze čtyř záložek. Jde o tu poslední, která se nazývá profil. Zde máte přehled o stavu vašeho kreditu, osobních informacích a také je zde tlačítko odhlásit. Další dvě záložky můžeme souhrnně označit jako přehledové. Na jedné je historie hledání a na druhé vaše aktuální jízdenky. Ty zde můžete také snadno stornovat.

Rychlý přehled jízdenek i historie hledání

První záložkou je prosté vyhledávání, kde si zadáte odkud a kam hodláte cestovat a vyberete, zda využijete jednosměrnou či zpáteční jízdenku. U výběru zastávek mám jednu výtku. Jednotlivé řádky jsou velmi titěrné a je poměrně složité se trefit do kýžené stanice. Naštěstí si lze vaši stanici najít i ručním napsáním. Poté se již zobrazí všechny spoje, ve kterých je alespoň jedno volné místo. Pakliže je spoj již vyprodán, ve výpisu jej neuvidíte. Kromě času odjezdu i příjezdu do cílové stanice vidíte i případný počet přestupů a pro jistotu i čas jízdy. Nechybí údaj o ceně. K ideálu už schází jen informace o volných místech. To zjistíte až později, kdy si vybíráte sedadlo. Šedě jsou zbarvena obsazená, modře volná a žlutě vámi vybrané.

Vyhledávání a přehled spojů

Aplikace Jízdenky je přehledná a nebýt nepovedeného seznamu při výběru zastávek, neměl bych výtek. Běh je plynulý, aplikace se neseká a nepadá. Cestující tak od včerejšího dne mají konečně pohodlnou možnost, jak spravovat své jízdenky přes svůj chytrý mobilní telefon. Na samotný závěr potěším i majitelé iPhonů. V přípravě je verze i pro operační systém iOS a v obchodě AppStrore by se měla objevit již brzy.

Stáhnout Jízdenky

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Dedkoid
Bada bude? Už jsem jim X-krát psal a nic.
ans
vyzkousel sem a je to docela humus :( radsi budu dal pouzivat tuhle neofiko aplikaci https://play.google.com/store/apps/details?id=com.marfysoft.sa.rezervace
Doporučuju
Vyzkoušel jsem a je naprosto dokonalá. Jednoduchá, uživatelsky velmi příjemná a je OFICIÁLNÍ. Ty ostatní udělal kdosi, komu posíláte svoje data. Proto jsem ty neoficiální nikdy ani nezkoušel a ani to nikomu dalšímu nedoporučuju.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze