Aplikace pro Android Auto je již ke stažení

6

Android Auto je zbrusu nový systém propojení telefonů s Androidem s automobily, který přidává vaší palubní desce některé chytré funkce. Pro práci s Android Auto potřebujete ale aplikaci, kterou si nyní můžete stáhnout. Stále je ale zapotřebí kompatibilní automobil, kterých je zatím velmi málo.

Pokud se chystáte zakoupit nový automobil, který bude disponovat chytrým palubním systémem s podporou systému Android Auto, budete zajisté potřebovat také aplikaci, která bude se systémem komunikovat. Google nyní aplikaci zveřejnil a pokud máte telefon s Androidem 5.0 a jeden z palubních systémů Pioneer AVIC-8100NEX, AVIC-7100NEX nebo AVH-4100NEX, můžete jí začít vesele používat. Systémy od Pioneeru však nejsou levné a pohybují se cenově od 700 dolarů až do 1 400 dolarů. Alternativou je pořídit si některý z nových automobilů, který Android Auto podporuje.

TIP: Android Auto naživo: Material design a Google Now v autě

Android Auto – první pohled z CES 2015

Samostatná aplikace toho moc neumí a pokud tedy nemáte Android Auto ve vašem automobilu, je její instalace zbytečná. Přesto se můžete podívat na to, jak vypadá a jaké možnosti nabízí. Android Auto jsme mohli vyzkoušet na veletrhu CES v Las Vegas. Systém bude podporovat celá řada automobilek u modelů, které budou postupně přicházet na trh. Jedním z příkladů je také nová Škoda Superb. Konkurencí systému je Apple CarPlay pro telefony s iOS.

Stáhnout Android Auto

Google Play (zdarma)

Zdroje: arstechnica.com, play.google.com

Diskuze ke článku
Bříza
Supr by bylo kdyby se to dostalo aktualizací do Bolera ve Fábii, protože bohužel nemám telefon s mirrolinkem.
mato
Skutočne je Android Auto operačný systém ?
sam
Ve skutečnosti je aplikace android auto na nic. umožní navigovat pouze on-line google map, nebo přehrávat z google play (opět on-line) o žádném zrcadlení nemůže být řeč
jarda
není to pravda Google mapy fungují i of line a u nových aut naviguje skvěle a podle hlasověho zadání cíle. Také vám nikdo neodcizí navigaci pokud si nezapomeňte mobil v autě. Skvělá navigace.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze