Nízké teploty jako úhlavní nepřítel ohebných displejů?

7
Nízké teploty jako úhlavní nepřítel ohebných displejů?
  • Ze zkušeností uživatelů vyplývá, že za poškozením ohebných displejů může stát také nízká teplota
  • Huawei upozorňuje na omezení používání Mate X při teplotách nižších než -5 °C

Telefony s ohebným displejem na sebe zaslouženě strhávají pozornost, které se jim však dostává i ve chvílích, kdy by se bez ní zaručeně obešly.

V současnosti pravděpodobně neexistuje výrobce, který by nezažil se svým ohebným zařízením nějakou formu skandálu a mediálního pranýřování. Ohebné telefony mají, stejně jako běžné „placky“, nepříjemnou vlastnost se pokazit... o to více, že jde o novou technologii, kterou je potřeba vyladit. Zároveň musí přečkat období, během něhož bude spoustu zvědavých uživatelů testovat, co všechno jejich ohebné zařízení vydrží.

V případě ohebných telefonů však může hrát důležitou roli také jeden další faktor: nízká teplota, která ohebné technologii evidentně neprospívá. Své zkušenosti mají například majitelé ohebných véček Motorola Razr nebo Samsung Galaxy Z Flip, kteří zaznamenali problémy s displejem při prudkém přechodu ze značně rozdílných teplot, respektive při používání telefonu ve studeném prostředí.

Motorola Razr

Podobnou zkušenost má uživatel Amir, který na Twitteru zveřejnil fotku naprasklého displeje nového Samsungu Galaxy Z Flip. Podle něj by mohla být na vině právě nízká teplota, ve které se telefon nacházel.

Huawei na provoz v nižších teplotách rovnou upozorňuje na balení Huawei Mate X. Zde se, jak informuje gizchina.com, můžeme dočíst, že telefon nemá být zavírán při teplotách nižších než mínus pět stupňů Celsia.

Do budoucna tak nezbývá než doufat, že se výrobcům podaří vyřešit problém tepelné roztažnosti a přijít s takovým povrchem displeje, který nabídne odolnost, na kterou jsme zvyklí u běžných smartphonů.

Diskuze ke článku
Petarda
Přesně tak, nudle je obvykle třeba povařit ve slané vodě. V létě přijde vhod studený těstovinový salát, ale jinak se nudle konzumují teplé.
Lojzík
Teploty nejsou studené ani teplé, jsou nízké nebo vysoké.
Carda
Ten Petarda je sice moje kopírka, ale má pravdu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze