Stržené opratě v praxi: zákazníci T-Mobilu datují v roamingu 10× více

4
Stržené opratě v praxi: zákazníci T-Mobilu datují v roamingu 10× více
  • Češi v EU volali 3× více a datovali 10× více než vloni
  • Hosté z EU v ČR volali o 75 % více a datovali 5× více
  • Nejvíce zákazníci využívali roaming na Slovensku, v Německu a v Rakousku

T-Mobile zhodnotil roamingový provoz ve své síti v rámci EU během července a srpna. Z jeho informací vyplývá, že Češi v zahraničí využívali mobilní služby v porovnání s loňskem výrazně více než cizinci v České republice.

„Naši zákazníci v porovnání s loňskem volali o prázdninách v zemích EU skoro třikrát více a datovali téměř desetkrát více. Oproti tomu občané EU v síti T-Mobile průměrně vykázali u odchozích hovorů jen 75% nárůst a spotřeba dat u nich stoupla přibližně pětkrát,“ říká Pavel Henke, ředitel velkoobchodních vztahů T-Mobile. Dodává, že naopak počet odeslaných SMS vzrostl jen mírně.

T-Mobile roaming

Hosté z EU u nás: nejvíce se „rozvolali“ Rumuni a Bulhaři

Rozdíly byly patrné i mezi turisty z jednotlivých zemí – zjednodušeně lze říci, že návštěvníci ze západní Evropy většinou zvýšili čerpání svých mobilních služeb mírněji než cenově citlivější obyvatelé zemí bývalého Východního bloku. Mezi návštěvníky ČR, kteří se po zavedení nové regulace nejvíce „rozdatovali“, patřili v létě hosté z Rumunska, Itálie, Nizozemska, Slovenska a Polska. U hlasových služeb jsou na prvních místech jednoznačně Rumunsko a Bulharsko, jejichž občané u nás volali v prvním případě pětkrát a ve druhém třikrát více než vloni.

Češi v EU: na prvních místech Slovensko, Německo a Rakousko

Češi, stejně jako v minulých letech, využívali v létě roamingové mobilní služby nejčastěji na Slovensku, v Německu a v Rakousku. Lze předpokládat, že se tak z nemalé části dělo při průjezdu těmito zeměmi do turistických destinací v jižní a jihovýchodní Evropě. Na dalších místech pomyslného žebříčku TOP 10 spotřeby mobilních služeb v roamingu se umístilo Chorvatsko, Polsko, Itálie, Francie, Řecko, Maďarsko a Španělsko.

T-Mobile zavedl EU Roaming jako první operátor v ČR 2. dubna 2017 v rámci svých nových tarifů Mobil a nových tarifů pro podnikatele spuštěných o den později. Všem rezidentním zákazníkům pak tuto regulaci zaktivoval 11. června letošního roku.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Tonda
No to si představte, že na to je jen 1,5 GB, kdyby sme neměli omezene datové tarify , byly by udaje o datech daleko vetší. Kdo u nás nejvíc volal a volat bude je logické,kdyby byla v EU i Ukrajina,tak jsou na prvním mistě Ukrajinci.
PJ
Co to je za model xperie na ilustračním fotu někdo ví?
Samo Kosík
Samo Kosík
xz1

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze