Střih, konvertování a další úpravy zvuku i videa s aplikací Timbre

Android aplikace týdne
Střih, konvertování a další úpravy zvuku i videa s aplikací Timbre
  • Prostá, ale užitečná aplikace Timbre představuje nástroj pro editaci zvukových stop a videí
  • Záznamy lze sestříhat, spojit nebo i konvertovat do široké řady různých formátů
  • Videoeditace nabízí možnost konvertovat video stopu čistě na zvuk, naopak zvuk odstranit nebo vytvořit GIF soubor

Občas se hodí ukázat si v našem seriálu i některé specializovanější aplikace, které sice každý den nevyužijete, ale mohou se vám jednou hodit. Právě taková je i aplikace Timbre, která má za úkol dvě věci: rychlou úpravu zvukových souborů a videí.

Timbre: Cut, Join, Convert mp3 video – Aplikace týdne

Hned jak otevřete aplikaci, máte okamžitě na očích veškeré její funkce znázorněné velkými ikonami a popisky. Jako první je tu přitom kategorie s úpravou zvuku. V ní najdete řadu jednoduchých nástrojů jako spojení dvou skladeb za sebe do jedné stopy, oříznutí nahrávky či její rozdělení na dvě skladby.

Timbre

Vhod však může přijít i konvertování audio stop do jiného formátu. V základu lze vybrat mezi *.mp3, *.wav, *.flac, *.m4a či *.aac, ale po rozklepnutí tří teček vedle tohoto výběru se objeví ještě jednou takové množství dalších formátů. Zajímavá je také možnost změnit bitrate záznamu na nižší hodnotu nebo jej zpomalit či naopak zrychlit.

Timbre

O něco více voleb nabídne poté kategorie videa. Zde jsou nejprve stejné možnosti, takže nechybí funkce spojit videa za sebe, sestřihnout video či ho rozdělit. Hodí se opět funkce konvertování záznamu. Tentokrát jsou tu formáty jako *.mp4, *.avi, *.flv, *.webm, *.mkv a *.mpeg, ale pod třemi tečkami se ukrývá opět mnohem větší množství formátů. Stejně jako u zvuku je i zde možnost video zrychlit či zpomalit, ale tím už stejné funkce končí, takže přejděme na ty jen pro video.

Timbre

Nejprve je tu převádění videa čistě jen na zvukovou stopu nebo naopak možnost z videa zvuk kompletně odstranit. Můžete dostat ze záznamu také obrázek, a možné je případně souboru rovněž zmenšit rozlišení. V základu je nastavení výšky a šířky obrazu samozřejmě uzamčeno tak, aby se hodnoty ovlivňovaly navzájem. Po klepnutí na ikonku zámku je ale možné manipulovat s rozlišením v každé ose nezávisle. Poslední je poté vytváření GIF souborů z vámi vybraného videa. Stačí zvolit rozsah videa, jeho rozlišení, počet snímků za sekundu a je hotovo.

Timbre

A tím jsme hotoví i s celou aplikací, jelikož v nastavení najdeme dál už pouze možnost zvýšit přesnost přetáčení záznamu z desetin sekundy na setiny či dokonce tisíciny. Timbre je zkrátka jednoduchý a rychlý nástroj, který si na nic nehraje. Jeho úkolem je udělat svou práci a neházet vám přitom klacky pod nohy, tedy spíše pod prsty. V každém případě si můžete aplikaci stáhnout z Google Play zcela zdarma a k dispozici budete mít úplně všechny funkce. Jen vás budou občas otravovat reklamy, ale i těch se můžete zbavit za drobný příplatek dle vlastního uvážení. Ten nejnižší činí jen 25 korun.

Stáhnout Timbre: Cut, Join, Convert mp3 video

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze