HP OMEN X VR PC Pack: energie pro virtuální realitu na zádech

4

Módní doplňky se již staly součástí nejnovějších technologií a fitness náramky popřípadě chytré hodinky jsou již samozřejmostí. Novinkou v tomto světe jsou však batohy. Třeba takové, které budou pohánět virtuální realitu bez potřeby být blízko počítače. Ten si totiž podle HP budete nosit rovnou na zádech.

HP OMEN X VR PC Pack je prozatím pouze konceptem, i tak se ale jedná o zajímavé příslušenství. Jde o plně funkční počítač, který zvládne pohánět brýle s virtuální realitou. Ty jsou stále na hardware poměrně náročné, a tak si malý batůžek, který je samotným počítačem, budete nosit na zádech.

HP OMEN X VR PC Pack
Designově se rozhodně jedná o povedený hardware

TIP: HP OMEN 2016: dva hráči se stylem a výkonem

Pokud mluvíme o virtuální realitě, pak se jedná například o brýle Oculus Rift či HTC Vive, které musí být spojené s PC, nikoli o mobilní virtuální realitě spojené s telefonem, jako tomu je například u Gear VR od Samsungu.

HP OMEN X VR PC Pack je poháněn pásovou baterií, která umožňuje vyměnit vybitou baterii za nabitou při stálém chodu zařízení. Pásová baterie prozatím drží batoh na živu asi jednu hodinu. HP říká, že batoh je v poslední fázi interního testování, což by mohlo znamenat, že už se brzy dočkáme verze pro testery.

Zdroje: cnet.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Patrik Hatas
Patrik Hatas
To je hlupost, resp ani by nebola ak by bola vydrz 4,5hodin. Nedavam tomu ani hodinu, kazdy vie ako nejake hranie hier na baterke vyzdima laptop za desiatky minut
...
v HP mají asi jiný kalendář...apríl už byl

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze