Stanou se Skype hovory s překladem v reálném čase skutečnými?

8

Dnešní doba globalizace a propojení všech koutů světa má i svoje nevýhody a bariéry. Jednou z nich je právě ta jazyková. A přestože dnes již mnozí z nás bez problému ovládají angličtinu nebo němčinu, vždy tu budou jazyky, se kterými budou určité problémy. A právě tuto bariéru se pokouší Microsoft překonat s novou funkcí ve Skypu.

O tom, jak se Skypu pod křídly Microsoftu daří, jsme už několikrát slyšeli a četli. Vedle samotného růstu uživatelské základny se však vede i vývoji nových funkcí, z nichž momentálně ta nejzajímavější byla představena na konferenci WPC 2014, jedná se o překlad v reálném čase.

A Microsoft si dokonce věřil natolik, že tuto novou funkci předvedl v plném sále s 14 000 diváky. Nutno poznamenat, že okolí nebylo zrovna nejtišší a tak jsme mohli vidět, že překlad v reálném čase by mohl fungovat i ve standartním hlučném prostřední. Nebylo to tak jen jakési laboratorní divadélko pro zúčastněné.

Začátek byl sice malinko nepovedený, ale během pár minut se ukázalo, že překlad v reálném čase má opravdu co do sebe. Podle Microsoftu by se tato nová funkce mohla postupně dostat k nám, běžným uživatelům, ještě do konce tohoto roku. Ovšem, jak sami už tušíte, čeští uživatelé si pravděpodobně ještě nějaký ten čas počkají.

Zdroje: youtube.com, neowin.net

Diskuze ke článku
Dominik Lipavský
Dominik Lipavský
Super nápad,tohle tomu chybí a jestli to vyjde,bude to pecka..:)
tomas
Super nápad ;)
Ondřej Kalman
Ondřej Kalman
Naposledy upraveno: 19. 7. 2014 10:56
Řekl bych, že dřív než tohle bude použitelné pro většinu jazyků, tak budou umět všichni alespoň slušný základ angličtiny a tohle se stane zbytečný.
René
No,jestli to bude překládat jako některé translatory,no potěš koště,to bude pokecáníčko.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze