ZTE Grand S: nejtenčí smartphone na světě s FullHD displejem

Po včerejším představení nejen Sony Xperie Z s FullHD displejem přebírá štafetu další zařízení s podobnou výbavou, tentokrát ze stáje ZTE a s označením Grand S. Nabídne překvapivě stejnou úhlopříčku displeje 5 palců i FullHD rozlišení. Podobnost pokračuje dále, nechybí totiž čtyřjádrový procesor a 13 Mpx fotoaparát.

ZTE Grand S

Sony představilo svoji vlajkovou loď s označením Xperia Z/ZL, Huawei představilo své top zařízení v podobě Ascendu D2, a Alcatel nabídne One Touch Scribe X. Všechna tato TOP zařízení mají více společných vlastností, než je běžné. Skoro to vypadá, jako by od sebe výrobci opisovali. Mezi "univerzální" vlastnosti letošních vlajkových lodí tak patří například 5palcový dotykový displej s FullHD rozlišením, 13 megapixelový fotoaparát a čtyřjádrový procesor.

Čtěte:

ZTE Grand S - oficiální fotografie

Dnes vám představíme nejvybavenější zařízení výrobce, pojmenované jako Grand S. Svojí výbavou zaujme, i když je velmi podobná ostatním včera a předevčírem představeným vlajkovým lodím. Jedno prvenství si přeci jenom ale odnese. Dle slov výrobce bude Grand S nejtenčím telefonem, který se chlubí displejem s FullHD rozlišením. V pase totiž naměříme pouhých 6,95 milimetrů. Nejtenčím smartphonem vůbec ale není, to by musel ještě nějaké ty desetinky ubrat, aby překonal nyní nejtenčí Alcatel One Touch Idol Ultra.

ZTE Grand S - oficiální fotografie

Z předešlých představení ostatních vlajkových lodí jsme si již zvykli na přítomnost 5palcového displeje s rozlišením 1920 x 1080 bodů. Zatímco před rokem se představovaly první telefony s HDready displeji, které nyní považujeme za standard, nyní už tu máme FullHD. Vysoké rozlišení displeje si žádá vysoký výkon, ten zajistí čtyřjádrový procesor z dílen Qualcommu s čipsetem Snapdragon S4 Pro s pracovní frekvencí 1,7 GHz. Operační systém běží na bázi Androidu 4.1 Jelly Bean.

ZTE drží krok s konkurencí i dál a dočkali jsme se tak fotoaparátu s vysokým rozlišením 13 megapixelů a nahráváním FullHD videí. Chybět nesmí ani přisvětlovací LED dioda. Jak bude ale fotit ve skutečnosti, se ukáže až později. Slušný komfort pro videohovory zajistí přední videokamera o rozlišení 2 megapixelů. Operační paměť RAM disponuje kapacitou 2 GB. Dostatek interní paměti nabídne 16 GB paměť, kterou dále rozšíří slot pro paměťové karty typu MicroSDHC až do kapacity 64 GB.

ZTE Grand S - oficiální fotografie

Velmi malá tloušťka neznamená jen výhodu, ale přináší sebou i negativa. Velká zařízení s malou tloušťkou se nedrží pohodlně, a za druhé velmi tenké zařízení většinou logicky znamená, že baterie nenabídne kdovíjak monstrózní kapacitu. To se potvrzuje bohužel také u Grand S, které disponuje akumulátorem s velmi nízkou kapacitou 1780 mAh. Zatím je zbytečné předpovídat, jaká bude pohotovostní výdrž samotného zařízení, nicméně už nyní je jasné, že pokud výrobce nepřipraví úsporné a šetřící režimy, zařízení se neobejde bez denního i častějšího nabíjení.

ZTE Grand S - oficiální fotografie

V ostatních funkcích hraje klíčovou roli vysokorychlostní internet 4G LTE s maximální rychlostí pro download 100 Mb/s a pro upload 50 Mb/s. Zvukové možnosti jsou pod hlavičkou technologie Dolby Music Sound. ZTE Grand S se začne prodávat v horizontu týdnů v Číně, ale výrobce se zatím nepodělil o informace o dostupnosti na jiných trzích. Jak se Vám nová vlajková loď výrobce ZTE líbí? Co říkáte na její výbavu, tloušťku či baterii s menší kapacitou?

Technické parametry ZTE Grand S

Kompletní specifikace
Konstrukce142 × 69 × 6,9 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 780 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2013, ?
Diskuze ke článku
alambert
nad tou hodnotou kapacity baterky jsem se rozbrečel smíchy... :-D

to je mi teda mnohem sympatičtější ten huawei, myslím, že těch pár milimetrů na tloušťku navíc za tu třetinu baterky navíc (ještě víc) rozhodně stojí...
Jarda
Tak xperii Z jste ji vyčítali malou baterii tak by mně zajímalo co budete říkat na tuhle :-)
pudl
za prvé - podobnost s Nokií 808 PureView čistě náhodná, za druhé - kdepak je název Nubia . Stále vidím při srovnání těchto nových pětipalcových placiček nejlepší Xperii Z, potažmo ZL.
Tobi
Baterie :D :D tak to mně teď řekněte důvod proč si místo toho nekoupit Huawei nebo Xperii Z(ZL) ? :D :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze