Špičková sluchátka Google Pixel Buds jsou novými AirPods pro Android

8
Špičková sluchátka Google Pixel Buds jsou novými AirPods pro Android
Fotografie: google.com
  • Výrobce slibuje 5 hodin poslechu na jedno nabití a celkovou výdrž 24 hodin
  • Nechybí zvýšená odolnost IPX4 či podpora Google Asistenta
  • Sluchátka stojí cca 5,5 tisíce korun a jsou dostupná ve čtyřech barvách

Trh s opravdu bezdrátovými sluchátky zažívá prudký růst, kvůli čemuž se rozhodl představit svá vlastní sluchátka rovněž internetový gigant Google. Nová Google Pixel Buds jsou na rozdíl od modelu z roku 2017 plně bezdrátová, zachovávají si však podobný design a chlubí se pokročilou konektivitou s Android smartphony.

Podle dostupných informací v Googlu zkoumali tisíce uší, respektive specifických tvarů, aby Google Pixel Buds skvěle držela v uchu, kde se „ukotví“ hned na třech místech. Uvnitř konstrukce najdeme 12mm měniče, navíc nechybí podpora (stejně jako u nedávno zrecenzovaných AirPods Pro) zvýšené odolnosti IPX4. Duální mikrofony mají za úkol odstranit okolní ruch a zvukový akcelerometr detekuje řeč uživatele skrze vibrace přenášející se čelistí. Pomocí IR senzoru dokážou sluchátka spolehlivě rozpoznat, kdy jsou nasazená v uších a na základě toho automaticky spustit (či v případě vytažení pozastavit) přehrávání hudby.

Ovládání probíhá standardně pomocí dotykových plošek. Takto lze provádět veškeré důležité operace jako například pozastavení/spuštění přehrávání, přeskakování skladeb či regulování hlasitosti. Dlouhým podržením lze aktivovat chytrého Google Asistenta.

Google Pixel Buds ikonka

Výrobce slibuje 5 hodin poslechu na jedno nabití a 2,5 hodiny telefonních hovorů. Ve spojení s pouzdrem zajistí celkovou výdrž až 24 hodin. Za 10 minut na nabíječce by měla sluchátka zvládnout až 2 hodiny poslechu, případně jednu hodinu telefonních hovorů. Nabíjení probíhá bezdrátově či skrze USB-C.

Telefony s Androidem 6 a novějším budou podporovat funkci rychlého spárování Fast Pair, Find My Device, ale také notifikaci zobrazující stav nabití baterie sluchátek i pouzdra. V případě použití Pixel Buds u iOS zařízení či počítačích pak budou fungovat jako běžná sluchátka.

Google Pixel Buds

Google Pixel Buds jsou dostupná za 179 amerických dolarů (přibližně 5 400 korun včetně českého DPH) ve čtyřech barevných variantách – oranžové Oh So Orange, bílé Clearly White, zelené Quite Mint a černé Almost Black.

Diskuze ke článku
Sil
Zbytecne provokativni nazev. Ne opravdu nejsou tak odporne jako AirPods...
ppl
S tím názvem to pos.ali. Takhle kopirovat Samsung!
Matysek
AirPods, to vazne Google musi kopirovat i nazev? Neumi vymyslet neco originalni?
Matysek
Aha, pak je titulek zavadejici, chyba neni na me strane, vypadalo to, ze Google prejmenoval sluchatka na AirPods for Android.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze