Google představil příslušenství pro nové Pixely včetně sluchátek či kamery

1
Google představil příslušenství pro nové Pixely včetně sluchátek či kamery
  • Google včera představil rovněž řadu příslušenství, které má doprovázet nové Pixely
  • Představeny byly upravené VR brýle Daydream View s lepšími materiály a širším zorným polem
  • Nasledují bezdrátová sluchátka Pixel Buds s dotykovým ovládáním a chytrými funkcemi díky Google Asistentu
  • Posledním překvapením je miniaturní kamerka Google Clips, která zaznamená vše za vás

Včerejší konference Googlu nebyla jen o telefonech a chytrých asistentech. Byla na ní představena také řada nového příslušenství, které bude doprovázet novou generaci Pixelů.

Google Daydream View

Začněme jen lehce vylepšenými brýlemi pro virtuální realitu Daydream View. Ty jsou nyní vyrobeny z nového materiálu, který je lehčí a pohodlnější, přičemž se lehce upravil a tvar brýlí pro příjemnější nošení. Zároveň zde máme čočky s širším zorným polem než dříve a k dispozici je připravených již více jak 250 VR aplikací. Na majitele Pixelu 2 navíc čekají i IMAX filmy zcela zdarma. Nový Daydream View přijde v červené, šedé a černé variantě. Cena byla stanovena na 99 dolarů, což je zhruba 2 700 korun s daní.

Google Pixel Buds

Druhým a zcela novým příslušenstvím jsou bezdrátová sluchátka Pixel Buds, která mají poskytnout výborný zvukový zážitek posluchačům všech hudebních žánrů díky čistý výškám i silnému basovému základu. Sluchátka budou k dostání ve třech barvách a jsou propojená provázkem, abyste si je mohli jen tak pověsit na krk, když je zrovna nepoužíváte. Ovládání hudby probíhá jednoduše pomocí dotykové plochy pravého sluchátka a swipe gesty pro přechod mezi skladbami. Pro přehrání či zastavení písničky tak stačí jedno klepnutí.

Zajímavé jsou ovšem zejména chytré funkce díky propojení s Google Asistentem a Pixelem 2. Dlouhým podržením pravého sluchátka Asistenta aktivujete a už se můžete ptát, na co jen chcete. Velmi zajímavě zní potom překlad v reálném čase, kdy lze mluvit do sluchátek vaší mateřštinou a z Pixelu vyjde překlad do vámi zvoleného jazyka. Pixel bude poté naopak poslouchat odpověď a překlad do vašeho jazyka jde vám do uší se sluchátky. To vše v reálném čase, tedy bez dlouhého čekání. Podporováno je přitom prozatím 40 jazyků a čeština je naštěstí jedním z nich.

Sluchátka mají vydržet až 5 hodin neustálého poslouchání a nabíjí se pomocí malého pouzdra ve stylu řešení od Applu. V nich se mohou sluchátka nabít hned několikrát, což nám dává kombinovaný čas až 24 hodin poslouchání. Na trh přijdou sluchátka Pixel Buds v listopadu za 159 dolarů, tady zhruba 4 tisíce korun s daní.

Google Clips

Poslední novinkou se stala nečekáně miniaturní kamerka jménem Google Clips, kterou lze propojit díky vlastní aplikaci nejen s Androidem, ale i s iOS zařízeními. Sloužit má zejména rodičům či majitelům domácích mazlíčku, kteří chtějí vždy zachytit všechny potenciálně výjimečné chvíle. Kamera má na sobě sice vlastní hardwarovou spoušť, ale určena je k tomu, abyste ji prostě zapnuli a poté postavili či připnuli kam jen chcete a ona udělá všechno natáčení za vás.

Google Clips

Díky strojovému učení má kamerka rozeznávat různé výjimečné okamžiky či úsměvy lidí a ty vám pak nabídne ve své aplikaci. Tam si vyberete krátké videoklipy a fotky, které chcete uložit nebo sdílet. Možné je také video v jakémkoli okamžiku stoupnout a nechat si vytvořit kvalitní fotku přímo z něj. Google Clips bude k dispozici podle Googlu již brzy za 249 dolarů neboli cca 6,5 tisíce korun.