Spekulace o chytrých brýlích od Applu opět ožívají

1

Chytré brýle se zatím na rozdíl od virtuální reality moc neuchytily. Google to zkoušel se svými Google Glass, ale narazil na mnoho problému a vývoj tak prozatím uložil k ledu. Vypadá to, že by však pochodeň mohl dále nést Apple, jelikož se začíná opět spekulovat o chytrých brýlích s jeho logem.

TIP! Ve 3. kvartálu si Apple uzmul 103,6 % zisků z prodejů smartphonů

Apple budova

Zprávu přinesl server Bloomberg, podle kterého Apple zvažuje vstup na trh s chytrými brýlemi. Připravované brýle by přitom měly využívat funkce virtuální reality a podle zdrojů by se měly bezdrátově připojit k iPhonu a zobrazovat obrázky a další obsah na sklech. Apple podle všeho hovořil o brýlích s několika potenciálními dodavateli a od jednoho objednal i menší množství displejů na testování.

CEO Applu Tim Cook již několikrát vyjádřil svůj zájem o oblast rozšířené a virtuální reality a společnost je již dlouhou dobou terčem spekulací na toto téma. Uvidíme tedy, zda se v blízké budoucnosti přeci jen nějakého zařízení dočkáme. Konkrétní detaily o ceně či datu vydání spekulovaných brýlí zatím neznáme, ale i tak se vydání zatím očekává již v roce 2018.

Zdroje: bloomberg.com, fonearena.com