Sony Xperia ion bude v ČR: víme kdy a za kolik (aktualizováno)

Smartphone Xperia ion výrobce Sony představil už na začátku roku na veletrhu CES 2012 v Las Vegas. Od té doby se stále odkládá start prodeje na mnoha trzích, zvláště pak na tom evropském. Nyní už víme přesně, kdy na starý kontinent očekávaná novinka dorazí, a kolik bude stát. Oficiálně je potvrzen také start prodeje v ČR.

Sony Xperia ion - oficiální fotografie

Příběh Xperie ion je přesně typickým příkladem pohřbení šance na pořádný úspěch, kterým byl přímo pověstný dnes již zaniklý joint venture podnik Sony Ericsson. Telefon byl představen už v lednu na CESu v Las Vegas. Tam nejprve výrobce deklaroval dostupnost pouze na vybraných trzích v Asii a také v USA. Později ale se ale lidé z firmy vyjádřili v tom smyslu, že by se telefon, který tehdy svými parametry všechny naprosto ohromil, měl prodávat i v Evropě. Vzhledem k tomu, že původně se s prodejem komunikátoru jinde než na výše uvedených trzích nepočítalo, jsme čekali, že pokud se k nám telefon skutečně dostane, bude to trvat dlouho. Od ledna nicméně uplynulo již půl roku, a za tu dobu se z Xperie ion stal už jenom jeden z mnoha navzájem podobně vybavených modelů.

Sony Xperia ion - GSM varianta naživo

Preview - Sony Xperia ion: dvoujádrový 1,5 GHz procesor a HD displej

Před několika dny svitla mnoha lidem, kteří na telefon i nadále trpělivě čekají, naděje. Italská pobočka Sony Mobile Communications totiž vydala oficiální vyjádření, podle kterého by se na tamním trhu Xperia ion měla začít prodávat. Dostupnost Xperie ion nám dokonce potvrdilo i české zastoupení. V České republice se má nová Xperia ion začít prodávat v září, přičemž předběžná cena je stanovena na 13 600 Kč. Za tak vysokou cenu si však mnoho nadšených zákazníků koupi určitě rozmyslí. Konkurence za ni totiž nabízí mnohdy i lepší kousky. Typickým příkladem může být například jihokorejský Samsung se svoji vlajkovou lodí Galaxy S III, která nabídne třeba větší displej, vyšší kapacitu vestavěné paměti a nebo výkonnější a zároveň úspornější chipset.

Technické parametry Sony Xperia ion

Kompletní specifikace
Konstrukce133 × 68 × 10,8 mm, 144 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,55" (720 × 1 280 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8660, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 220
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2012,

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Quetzal
co je to za ty mnohdy lepší kousky ? SGS III a HTX One X ? ano je to množné číslo - tyto jediné dva kousky se mohou s Ionem srovnávat. To je ale vše. A to nemluvím o případném kanibalství s Xperií S.
toven
Skoda toho "starsieho" SoC chipsetu Qualcomm Snapdragon S3 (taka lepsia alternativa k ARM Cortex-A8).
toven
Skoda toho "starsieho" SoC chipsetu Qualcomm Snapdragon S3 (taka lepsia alternativa k ARM Cortex-A8).
ondra
Sony podle me timto pristupem tento telefon zabila, mel se prodavat uz davno. I kdy pro me po zkusenostech s eskem Sony skoncila

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze